Antena 3 CNN Politică Mesajul Guvernului pentru românii care plătesc ultimele scumpiri

Mesajul Guvernului pentru românii care plătesc ultimele scumpiri

Guvernul României a intervenit în ultimele luni substanțial pentru a gestiona de fiecare dată efectele crizelor, spune purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, întrebat ce le transmite Executivul românilor care plătesc ultimele scumpiri.

Mesajul Guvernului pentru românii care plătesc ultimele scumpiri
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2022   •   19:26

În condițiile în care preţurile de consum în aprilie au crescut cu 3,7%, iar rata inflaţiei a urcat la 13,8 %, dar având în vedere și că românii plătesc rate la credite tot mai mari, Cărbunaru a fost întrebat, miercuri seară, care este mesajul Guvernului pentru oamenii care plătesc aceste scumpiri.

„Guvernul României a intervenit în ultimele luni substanțial pentru a gestiona de fiecare dată efectele crizelor care s-au succedat și care s-au răsfrânt în economie, având grijă să se manifeste echilibrat atât în sprijinul mediului privat - în zona care produce valoare adăugată -, dar și în zona serviciilor publice furnizate de statul român și bineînțeles sprijinind în special românii din categoriile vulnerabile”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax. 

Potrivit acestuia, fiecare dintre situațiile care apar pe parcurs sunt analizate punctual și, „de îndată ce consultările pe care Guvernul le realizează în domeniile respective cu toți cei implicați conduc la un rezultat, vor veni măsurile aferente fiecărei situații”.

Cărbunaru susține că este o preocupare a Guvernului să intervină, a făcut asta de fiecare dată și va continua să o facă.

×
Subiecte în articol: scumpiri Dan Cărbunaru
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close