Antena 3 CNN Politică Ministrul Familiei, reacţie în cazul copilului cu handicap bătut de tată în Iaşi: "Măsurile trebuie să fie clare şi ferme. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări"

Ministrul Familiei, reacţie în cazul copilului cu handicap bătut de tată în Iaşi: "Măsurile trebuie să fie clare şi ferme. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a reacţionat după apariţia imaginilor tulburătoare în care un bărbat din Iaşi îşi loveşte copilul cu handicap în timp ce mama filmează râzând. „Bătaia, umilința nu trebuie să fie acceptate de către femei şi nici de către copii. Așteptăm un răspuns potrivit cu situaţia. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări", spune ministrul despre ancheta aflată în desfășurare în acest caz.

Ministrul Familiei, reacţie în cazul copilului cu handicap bătut de tată în Iaşi: "Măsurile trebuie să fie clare şi ferme. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Claudia Popovici    |    12 Ian 2022   •   19:37

Scenele halucinante s-au petrecut la Iaşi, unde tatăl şi-a lovit copilul, în faţa mamei, care în loc să intervină era ocupată să filmeze. Mai mult decât atât, copilul suferă de un handicap grav, iar din imagini se vede cum iniţial acesta încerca de fapt să se joace cu agresorul său.

Întrebată despre acest caz, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a spus: 

"Este revoltătoare situaţia din judeţul Iaşi. Din păcate, situaţia nu este singulară. De aceea fenomenul trebuie să fie combătut pentru că se agravează şi din cauza pandemiei, ne spun şi specialiştii, iar măsurile trebuie să fie ferme.

Copilul bătut nu este un lucru normal în familie. Nu ţine nici de cultură, nici de istorie, nici de tradiție. Bătaia, umilința nu trebuie să fie acceptate de către femei şi nici de către copii. Statul trebuie să intervină în aceste situaţii aşa cum procedează toate statele europene şi răspund ferm prin legi ferme şi clare la astfel de situaţii. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse cuprinde instituții care au ca şi responsabilitate în acest domeniu.

De exemplu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați care deţine în acest moment 42 de locuințe protejate în care pot fi găzduite victimele violenței domestice, femei cu copii acolo unde există.

„Mama şi copilul sunt într-un centru special care este în coordonarea Primăriei Iaşi"

În cazul specific de la Iaşi mama şi copilul sunt într-un centru special care este în coordonarea primăriei. Ne asigurăm că această familie va fi protejată şi va avea cele necesare traiului zilnic, dar şi educării copilului. Agresorul are dosar în curs la Poliţie, ancheta fiind în desfăşurată.

Așteptăm un răspuns potrivit cu situaţia. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări. Mama este împreună cu băiatul de 12 ani.

„Așteptăm un răspuns potrivit cu situaţia. Nu scuze, nu motivații şi tot felul de tergiversări"

Pretinde că a filmat scena deoarece inițial a fost vorba despre o joacă chiar dacă aceasta a degenerat. În cadrul anchetei va fi chestionată şi mama. Şi mie mi se pare că este cusută cu ață albă să privești cum îţi este bătut copilul", a spus Gabriela Firea, ministrul Familiei la Antena 3.

Citiţi şi: Copil cu handicap, lovit cu bestialitate de tată în timp ce mama filmează râzând. Reacţia DGASPC Iaşi

Citiţi şi: Gabriela Firea, soluţii pentru victimele violenței domestice: "Agresorii care încalcă ordinele de protecție vor fi ținuți departe cu ajutorul brăţărilor electronice"

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close