Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii: Demisionez dacă şomajul atinge două cifre şi Traian Băsescu nu mai candidează

Ministrul Muncii: Demisionez dacă şomajul atinge două cifre şi Traian Băsescu nu mai candidează

Ministrul Muncii: Demisionez dacă şomajul atinge două cifre şi Traian Băsescu nu mai candidează
Sursa foto: Marian Sarbu
21 Mai 2009   •   10:21

Principalul adversar al multor politicieni pare a fi criza economică. După ce şeful statului a declarat că nu va mai candida dacă şomajul va ajunge la 10 procente, acum şi ministrul Muncii, Marian Sârbu, anunţă că va renunţa la funcţie dacă se va ajunge la această situaţie.

Într-un interviu acordat cotidianului Gândul, Sârbu spune că demisia sa va veni doar cu condiţia ca şeful statului să îşi ţină promisiunea.

Traian Băsescu a declarat că nu va intra în cursa prezidenţială, dacă se ajunge la un şomaj de peste 10 la sută. Un număr de şomeri de peste un milion, împreună cu respectarea promisiunii şefului statului de a nu mai candida pentru un nou mandat la Cotroceni, va lăsa liber şi fotoliul de ministru al Muncii.

"Dacă şomajul va atinge două cifre, iar preşedintele îşi menţine promisiunea de a nu mai candida, îmi dau demisia din funcţia de ministru al Muncii", a declara Marian Sârbu pentru sursa citată.

Ministrul Muncii estimează însă că, până la sfârşitul anului, România va avea un număr de 700 de mii de şomeri, adică o rată a şomajului de 7%.

Marian Sârbu şi-a cerut scuze profesorilor că, în calitate de deputat, a votat legea de majorare a salariilor profesorilor. Actul normativ s-a dovedit inaplicabil din cauza lipsei banilor, iar dascălii au ieşit în stradă.

"Faţă de omul simplu de la catedră, că şi profesorii sunt oameni simpli, cu necazuri şi nevoi ca mulţi alţii? faţă de acel om, da, îmi cer scuze, pentru că am votat acea lege", a mai spus Sârbu.

Ministrul Muncii a mai declarat că salariul minim ar trebui să ajungă la jumătate din salariul mediu, într-o perioadă rezonabilă de timp. Totul depinde însă de creşterea economică din perioada următoare.

Antena 3


×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close