Ministrul Sănătăţii cere demisia managerului Ambulanţei Capitalei

30 Oct 2008   •   14:53
Ministrul Sănătăţii cere demisia managerului Ambulanţei Capitalei

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut demisia managerului Ambulanţei Capitalei, Ovidiu Cismaru, în urma neregulilor găsite după efectuarea unui control. Ministrul a precizat că, în cazul în care refuză, i-a solicitat directorului Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti să îl demită.
"În urma controlului efectuat de Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) în perioada 6-15 octombrie au fost înregistrate mai multe nereguli, motiv pentru care îi cer directorului ASPMB, Adrian Neacşu, să înceteze contractul de management dintre Ovidiu Cismaru şi autoritate. Am solicitat managerului Cismaru să demisioneze. În cazul în care nu o face, atunci cer ASPMB să-l demită şi propun ca în locul lui să fie numit un manager interimar ofiţer", a declarat Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax.
Una dintre neregulile descoperite se referă la nerespectarea ordinului privind asistenţa medicală de urgenţă prin folosirea echipajelor pe maşini fără cadru medical. Din raport mai reiese că, în unele cazuri, se folosesc maşini vechi, deşi au fost achiziţionate unele noi. În plus, unele ambulanţe nu sunt echipate corespunzător.
Ministrul Sănătăţii a prezentat o listă cu alte astfel de nereguli descoperite în urma controlului:
- situaţii în care echipajul a ajuns la bolnav cu un defibrilator descărcat
- sunt folosite mai mult truse personale decât truse unice
- există salvări cu doar trei solicitări, faţă de altele care au 10
- există echipaje destinate altor activităţi decât cele de urgenţă
- există ambulanţieri care nu sunt la serviciu, dar sunt pontaţi şi plătiţi
Antena3.ro

x close