Antena 3 CNN Politică Ministrul Transporturilor: Ceferiştii au fost chemaţi la grevă prin SMS

Ministrul Transporturilor: Ceferiştii au fost chemaţi la grevă prin SMS

Ministrul Transporturilor: Ceferiştii au fost chemaţi la grevă prin SMS
31 Ian 2008   •   14:06

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a invitat sindicatele din CFR la negocieri, pe cadru legal, în urma avertismentului sindicatelor CFR că ar putea bloca mersul trenurilor de vineri. Orban a avertizat că există prevederi în Codul Muncii pentru acţiuni împotriva acestor proteste. Sindicaliştii susţin însă că negocierile au fost întrerupte de oficialii din minister, în ciuda faptului că ei sunt dispuşi să negocieze până în ultima clipă.

Orban s-a declarat surprins de modul în care sindicaliştii s-au decis să intre în grevă. Ministrul a dezvăluit că ceferiştii s-au îndemnat să blocheze mersul trenurilor prin intermediul sms-urilor şi mail-urilor.

ORBAN: SINDICALIŞTII, CHEMAŢI LA GREVĂ PRIN SMS

Ministrul a declarat că salariile la CFR se vor majora cu 8%, în două etape, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. Majorările salariale anunţate de Guvern sunt mai mici decât au propus sindicatele la negocierile anterioare.

Orban a precizat că guvernul respectă politica de creştere a veniturilor din sectoarele bugetare şi este deschis negocierilor.

Sindicaliştii doresc o majorare de salarii de 18 procente.

ORBAN: DECLARAŢIILE SINDICALIŞTILOR SUNT NECUGETATE

SINDICATELE CFR VOR SĂ INTRE VINERI ÎN GREVĂ

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close