Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa: Operaţiunea legată de Omar Hayssam este secretă şi eu nu vreau armata implicată într-un subiect politic

Mircea Duşa: Operaţiunea legată de Omar Hayssam este secretă şi eu nu vreau armata implicată într-un subiect politic

Mircea Duşa: Operaţiunea legată de Omar Hayssam este secretă şi eu nu vreau armata implicată într-un subiect politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2013   •   19:07
Mircea Duşa, ministrul Apărării, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, în emisiunea "Exces de putere", că armata României execută doar misiuni legale şi că nu se poate pronunţa în privinţa avionului care l-ar fi adus pe Omar Hayssam în România. 
 
"Într-adevăr, în această săptămână s-a efectuat un zbor umanitar, cu alimente, pentru Siria. Eu am fost foarte clar în afirmaţii şi aseară, când am spus că armata efectueză doar misiuni legale. Comentarii legate de operaţiunea cu Omar Hayssam nu voi face, pentru că este o operaţiune secretă şi nu vreau ca armata să fie implicată într-un asemenea subiect. Cât sunt ministru al Apărării nu am să intru în discuţii politice, am anumite misiuni, cine a dorit să înţeleagă, a înţeles ce am avut de spus", a explicat Duşa. 
 
Întrebat dacă aceasta este singurul ajutor umanitar al României pentru Siria în acest an, ministrul a răspuns că nu ştie. 
 
Oana Stancu a explicat că principalele state care se opun preşedintelui sirian au anunţat, la Doha, în urma unei reuniuni a 11 state (grupul "Prietenii Siriei"), printre care SUA, Marea Britanie şi Franţa, ajutoarele umanitare se acordă opoziţiei siriene. 
 
Ministrul a explicat că, din ce cunoaşte, ajutoarele au fost predate către Semiluna Roşie (Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie) 
 
"Eu, din câte ştiu, ambasadorul României la Damasc a predat aceste ajutoare reprezentanţilor semi-luna roşie. Poate MAE are mai multe detalii, eu nu pot să vă spun mai multe", a conchis ministrul. 
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close