Antena 3 CNN Politică Monica Iacob Ridzi, noul preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L

Monica Iacob Ridzi, noul preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L

Monica Iacob Ridzi, noul preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L
23 Feb 2008   •   09:40

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal şi-a desemnat sâmbătă liderul, la primele alegeri organizate de la înfiinţarea partidului. Singurul candidat, europarlamentarul Monica Iacob Ridzi, a fost aleasă preşedinte în unanimitate. Pentru funcţia de secretar general al organizaţiei de tineret alegerile vor avea loc duminică. Pentru această poziţie sunt două candidaturi, Bogdan Boza şi Elena Băsescu.

Dacă la alegerile pentru scaunul de preşedintele lucrurile erau relativ clare, Monica Iacob Ridzi fiind singurul candidat în această funcţie, situaţia se complică în cazul alegerilor pentru funcţia de secretar general. Recent, contracandidatul Elenei Băsescu în această funcţie declara că ?Elena Băsescu are proiectul ei, numit Elena Băsescu, şi trebuie să câştige?. El acuză ?moştenirile de tron? din cadrul partidului.

Emil Boc, preşedintele PL-D, şi-a început discursul pe care l-a susţinut în deschiderea reuniunii de sâmbătă punând în evidenţă importanţa pe care activitatea tinerilor o poate avea în contextul politic actual, dar a continuat lansând un nou atac la adresa Guvernului, pe care îl acuză de o colaborare din umbră cu PSD. El consideră că principalii adversari politici ai PD-L nu pot fi considerate un ?etalon? pentru tinerii politicieni din România.

De asemenea din partea lui Emil Boc a venit şi prima reacţie amplă cu privire la revenirea lui Adrian Năstase la conducerea social-democraţilor pe care a catalogat-o ca fiind un ?eveniment negativ?. În opinia sa schimbările din fruntea PSD demonstrează că ?forţele care au ţinut România pe loc (...) se întorc şi vor să fie stăpâne în România?.

EMIL BOC ACUZĂ GUVERNUL DE COLABORARE CU PSD-UL

La convenţie participă 800 de delegati, dintre care 645 din fostul PD si 155 din fostul PLD. Monica Iacob Ridzi are 30 de ani şi a fost deputat pâna în decembrie 2007, când a fost aleasă europarlamentar.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close