Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, respinsă. Opoziţia nu a reuşit nici mobilizarea propriilor parlamentari

Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, respinsă. Opoziţia nu a reuşit nici mobilizarea propriilor parlamentari

Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, respinsă. Opoziţia nu a reuşit nici mobilizarea propriilor parlamentari
Sursa foto: Camera Deputaþilor
24 Sep 2009   •   14:11

Înfrîngere usturătoare pentru Opoziţia formată de PNL şi UDMR. Moţiunea de cenzură PNL-UDMR a fost respinsă, joi, de plenul reunit al Parlamentului. Iniţiatorii acestui demers au contabilizat doar 112 de bile albe în favoarea moţiunii, deşi actul fusese semnat de 121 de parlamentari ai celor două formaţiuni politice. Alţi 137 de parlamentari, probabil ai PDL, au votat împotriva acţiunii Opoziţiei, în timp ce majoritatea parlamentarilor PSD au preferat să stea în sală în momentul votului, dar să nu introducă bilele de vot în urne. În aceaste condiţii, obiectul demersului opoziţiei, legea asumată a salarizării unice, merge la promulgare.

"Procedând la numărarea numărului de voturi exprimat de deputaţi şi senatori prin vot secret cu bile asupra moţiunii de cenzură iniţiată de 120 de parlamentari, s-au constst următoarele: Numărul total al deputaţilor şi senatorilor 471, Numărul deputaţilor şi senatorilor preznţi - 348. Numărul total de voturi exprimate - 251, numărul de voturi anulate - 2. Numărul total de voturi valabil exprimate: 249, din care voturi Ťpentruť - 112, voturi contra - 137", a anunţat, de la tribuna Parlamentului, secretarul Senatului, Cornel Popa. El a precizat că se constată neîntrunirea majorităţii necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură.

Pentru a fi considerată adoptată, moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR avea nevoie de 236 de voturi exprimate în favoarea sa. În momentul votului însă, doar 251 de parlamentari din totalul de 471 de senatori şi deputaţi existenţi şi-au exercitat dreptul de vot, două voturi fiind anulate de comisia de numărătoare a voturilor. Alţi 97 de parlamentari PSD prezenţi la procedura de vot au preferat să se abţină.

În schimb, parlamentarii PDL prezenţi au votat "negativ" cu bilele la vedere sub privirile atente a doi colegi de partid, puşi special lângă urne pentru a supraveghea şi preveni apariţia unor eventuale defecţiuni în popriile rânduri.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close