Antena 3 CNN Politică Moţiunea privind nivelul de trai a fost adoptată de Senat

Moţiunea privind nivelul de trai a fost adoptată de Senat

Moţiunea privind nivelul de trai a fost adoptată de Senat
26 Feb 2008   •   07:54
Senatul a adoptat moţiunea simplă „Stop degradării nivelului de trai! Stop iresponsabilităţii din sectorul energetic!" cu 74 de voturi „pentru" şi 33 „împotrivă". Moţiunea este obligatorie pentru Guvern. Semnatarii moţiunii, social-democraţii şi conservatorii, cer Guvernului să prezinte în Parlament un program naţional de luptă împotriva sărăciei, rapoarte asupra stării de sănătate a tinerei generaţii şi, în plus, să negocieze cu Federaţia Rusă pentru a stopa creşterea preţului la gaze naturale, păcură şi cărbune.

Social-democraţii şi conservatorii solicită în primul rând Guvernului să ia măsuri "imediate" pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri medii şi mici. Ei cer executivului să prezinte în Parlament un program naţional actualizat de luptă împotriva sărăciei şi a sărăciei severe, cu măsuri concrete şi etape de derulare.

PSD şi PC atrag atenţia că preţurile au crescut spectaculos: la gaze naturale cu 100%, la pâine cu 80%, la carne cu 60%, iar la energie electrică cu 19%. Semnatarii moţiunii consideră că executivul ar trebui să prezinte în Parlament, la interval de trei luni, un raport privind starea de sănătate a tinerei generaţii din România şi să aprobe un program naţional de măsuri pentru a asigura securitatea alimentare a tinerilor.

În plus, social democraţii şi conservatorii cer executivului să finalizeze strategia din domeniul energetic în conformitate cu noul pachet de legi pentru energie şi schimbări climatice la nivel european. Şi, în paralel, să demareze negocierile cu Federaţia Rusă pentru a stopa creşterea preţului la gazele naturale importate.

Documentul mai arată că regimul politic de dreapta, reprezentat de tandemul Tăriceanu-Băsescu, va rămâne în istorie ca exemplu de lipsă de performanţă în gestionarea politicilor publice.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close