Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Mutarea lui Dacian Cioloș în scandalul alegerilor primarilor

100 de minute: Mutarea lui Dacian Cioloș în scandalul alegerilor primarilor

100 de minute: Mutarea lui Dacian Cioloș în scandalul alegerilor primarilor
Sursa foto: Foto: gov.ro
27 Ian 2016   •   18:08

Dacian Cioloş vrea o întâlnire cu preşedintele Iohannis pe tema scandalului modificării alegerii primarilor în două tururi în loc de unul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că premierul îşi păstrează punctul de vedere dar vrea să discute cu Klaus Iohannis cât mai curând, în zilele următoare.

Declarațiile lui Dan Suciu au fost prezentate la 100 de minute, de la Antena 3.

În afară de PNL, doar Mişcarea Populară s-a pronunţat clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Deşi iniţial ALDE s-a declarat de aceeaşi parte a baricadei, poziţiile publice ale lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimele zile au fost mai rezervate. PSD şi UDMR s-au pronunţat categoric pentru alegerea primarilor într-un singur tur. UNPR, care îşi doreşte o candidatură pe listele PSD, nu are deocamdată o poziţie oficială.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu este posibilă prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere în procedură parlamentară se află o lege pe această temă, soluţia cea mai potrivită fiind o ordonanţă de urgenţă.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close