Antena 3 CNN Politică Năstase: Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru viitorul politic al PSD

Năstase: Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru viitorul politic al PSD

Năstase: Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru viitorul politic al PSD
Sursa foto: adrian nastase
24 Mar 2009   •   03:37

Adrian Năstase uită pentru câteva momente de acordul cu FMI ce a pus pe jar o ţară întreagă şi se ocupă de o temă pe care o consideră ca fiiind principală în această perioadă.
Liderul PSD abordează pe blogul personal alegerile europene. El apreciază că acestea sunt importante ?nu doar pentru că vor redesena harta politică europeană, contribuind decisiv la direcţia în care va merge proiectul integrării autentice din spaţiul comunitar. Ci şi din foarte, foarte multe motive care ţin de politica internă.? Adrian Năstase subliniază că ?pentru PSD, din cauza poziţiei politice complicate (la guvernare, dar în opoziţie faţă de Traian Băsescu) aceste alegeri devin chiar esenţiale. Fiindcă de rezultatul lor depinde capacitatea noastră de a fi văzuţi drept principala alternativă pentru viitorul României.
De aceea, vor conta enorm modul în care ne desemnăm candidaţii pentru aceste alegeri, temele pe care le alegem şi tipul de campanie adoptat. Ne trebuie oameni cu experienţă în Parlamentul European, simboluri ale discursului nostru social-democrat, oameni care să fi facut ceva concret pentru valorile şi principiile noastre?.

Fostul premier merge mai departe şi anunţă că se poate profita de aceste alegeri pentru a lansa candidatul la preşedinţie, ?sau putem încerca să îl atacăm din nou pe Traian Băsescu, adversarul cel mai puternic al partidului nostru?, deşi consideră că marile aşteptări ale electoratului constau în soluţii. ?Suntem cei care am spus mereu că suntem diferiţi de Traian Băsescu şi de modelul reprezentant de acesta. La aceste alegeri trebuie să demonstram acest lucru. Nu contează doar cum îi răspundem lui Băsescu sau cum comentăm alegerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL. Contează, mai ales, cum ne prezentăm noi în faţa românilor. Cu ce candidaţi. Cu ce ofertă. Şi mai contează modul în care ne descurcăm la guvernare, fiindcă efectele guvernării vor vorbi în numele nostru mai mult decât orice campanie electorală. Modul în care vom şti să oferim soluţii la criza economică, astfel încât domeniile pe care le guvernăm - sănătate, agricultura, educaţie, mediu, interne, administraţie, etc - să devină mai performante şi mai apropiate de aşteptările oamenilor, va fi cea mai bună recomandare electorală posibilă.
Pentru noi, campania pentru aceste alegeri europene trebuie să înceapă printr-un exemplu major de competenţă, profesionalism şi solidaritate. Dacă vom da acest exemplu, atunci alegerile europene vor însemna un pas înainte pentru partid. Daca nu vom da acest exemplu, vom face iarăşi un pas înapoi. Un pas care nu ne va permite să sperăm, în toamnă, că vom putea impune candidatul nostru la Cotroceni?, încheie Năstase postarea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close