Antena 3 CNN Politică Năstase: Concedierea bugetarilor trebuie să vină însoţită de relansarea economiei

Năstase: Concedierea bugetarilor trebuie să vină însoţită de relansarea economiei

Năstase: Concedierea bugetarilor trebuie să vină însoţită de relansarea economiei
Sursa foto: adrian nastase
30 Dec 2009   •   02:54

Fostul premier al României se arată preocupat de intenţiile guvernului de a reduce numărul de bugetari. Într-o postare pe blogul său, Adrian Năstase remarcă cum ?realitatea din terenul noii guvernări constă într-un anunţ rece: vor fi eliminate 80.000 de posturi din sistemul bugetar. Acest anunţ venit din partea ministrului Seitan a fost sec, fără a se expune criterii clare privind reducerile de personal şi zonele în care acestea se vor produce. Nu îmi fac iluzii că există astfel de date, că s-au făcut analize şi calcule?.
Liderul PSD susţine că nimeni nu contestă nevoia de a restructura sistemul bugetar, dar consideră că acest lucru trebuie făcut având o viziune si o analiză asupra situatiei de ansamblu.
El reaminteşte că la predarea mandatului de premier, în 2004, numărul de funcţionari publici era de 900.000 pentru a ajunge pe mandatul lui Băsescu la 1 400 000. ?

?În România, se spune de câteva luni de zile că este nevoie de o restructurare masivă a sectorului bugetar. După cum am spus anterior, o astfel de nevoie ? mai mică sau mai mare ? nu poate fi negată, dar ea trebuie urmată în mod obligatoriu de un pas II: relansarea economiei. Fără acest pas, măsurile de restructurare devin exclusiv unele de avarie, iar peste câteva luni va fi nevoie de alte concedieri, pentru că fără o economie relansată încasările bugetare vor fi în continuare mici, iar şomajul va creşte. Tocmai acest pas II nu văd a fi fost prezentat de un partid care se pretinde a fi de dreapta. Fără acest pas, orice discuţie serioasă despre viitor nu poate avea loc?, consideră politicianul.
Adrian Năstase mai notează că ?dacă cineva se întreba de unde venea dorinţa nestăvilită a lui Băsescu de-al atrage pe Marian Sârbu în poziţia de ministru al Muncii, sper că acum a primit răspunsul. Băsescu a rămas acelaşi preşedinte de partid, interesat să protejeze PDL şi să ia intotdeauna măsuri grele cu mâna altora.
Ne aşteaptă vremuri grele, poate mai grele decât până acum. În plus, se aşteaptă creşteri masive de preţuri şi de taxe. Avem motive să fim optimişti??
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close