Năstase, îngrijorat de manevrele de culise pe care le-ar face la Congres actuala conducere

08 Feb 2010   •   11:26
Năstase, îngrijorat de manevrele de culise pe care le-ar face la Congres actuala conducere Adrian Nãstase

Candidat la şefia partidului, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase pune deja sub semnul întrebării corectitudinea alegeriloe interne de la viitorul congres al partidului. Într-o postare pe blogul său, Năstase se arată îngrijorat de "manevrele" pe care le-ar putea face la Congres colegii care doresc amânarea schimbării din partid.

"În ceea ce priveşte Congresul extraordinar al PSD, avem şansa de a demonstra că suntem cel mai democratic partid din România, dacă reuşim să depăşim ameninţarea alegerii preşedintelui în urma jocurilor de culise. Avem şansa de a demonstra că suntem cel mai capabil partid din România, dacă reuşim să facem o opoziţie responsabilă. Şi avem şansa de a demonstra că suntem viitorul României, dacă vom reuşi să scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului şi să-l aducem în direcţia stângii moderne, atrăgând simpatizanţi ce nu se regăsesc în partidul nostru acum", scrie Năstase pe blogul său.

Potrivit lui Năstase, singura şansă pentru PSD este de a lua cea mai bună decizie posibilă, prin intermediul voturilor celor mai reprezentativi membri, nu prin demonstrarea versatilităţii unor jocuri de culise.
"Acestea ar putea să aleagă un anumit lider, uşor de manevrat, dar ar fi, probabil, incapabile să aleagă cel mai bun lider pentru viitorul partidului. Sunt şi eu îngrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea să le facă cei ce doresc amânarea schimbării din partid. Mi-aş dori ca, la Congres, să dăm o lecţie de democraţie internă şi de transparenţă şi să nu avem acuzaţii despre cum se fură la urne, despre cum se fraudează alegerile de către cei care se tem de schimbare", mai subliniază liderul Consiliului PSD.
Năastase critică şi modul în care se fac şi se transmit mesajele partidului. "Ultimii ani nu au fost foarte buni pentru noi din acest punct de vedere. Constant, mesajele noastre au generat mai puţină încredere şi mai puţină simpatie decât mesajele adversarilor noştri politici, iar acesta este unul dintre capitolele la care trebuie să facem ajustări serioase. Ca partid, avem nevoie atât de oameni capabili să comunice mai bine cât şi de lideri capabili să producă entuziasm şi forţă în interiorul propriilor organizaţii. Iar Congresul de luna aceasta este momentul cel mai bun pentru a descoperi dacă PSD doreşte să facă aceşti paşi sau dacă jocurile de culise vor fi mai importante decât binele partidului".
El avertizează că, în ultimii ani, în mod constant, mesajele PSD au generat mai puţină încredere şi mai puţină simpatie decât mesajele adversarilor săi politici.
"Acesta este unul dintre capitolele la care trebuie să facem ajustări serioase. Ca partid, avem nevoie atât de oameni capabili să comunice mai bine cât şi de lideri capabili să producă entuziasm şi forţă în interiorul propriilor organizaţii. Iar Congresul de luna aceasta este momentul cel mai bun pentru a descoperi dacă PSD doreşte să facă aceşti paşi sau dacă jocurile de culise vor fi mai importante decât binele partidului", conchide Năstase.
Antena3.ro

Parteneri
x close