Antena 3 CNN Politică Năstase: La nivel de principii, abordarea PSD trebuie să fie negativă faţă de bugetul propus pe 2010

Năstase: La nivel de principii, abordarea PSD trebuie să fie negativă faţă de bugetul propus pe 2010

Năstase: La nivel de principii, abordarea PSD trebuie să fie negativă faţă de bugetul propus pe 2010
Sursa foto: Adrian Nãstase
11 Ian 2010   •   11:02

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, la nivel de principii, PSD ar trebui să voteze negativ la proiectul de buget pe 2010 care va fi dezbătut în plenul Parlamentului deoarece acesta va contrbui la o "creştere pe datorie". Parlamentarii PSD sunt nemulţumiţi că majoritatea amendamentelor formulate de ei au fost respinse în comsiile de specialitate, inclusiv cel privind majorarea punctului de pensie. Convocat la şedinţa BPN pentru a da detalii despre amendementele socil-democrate trecute prin comisii, preşedintele comisiei de buget-finanţein Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a declarat, luni, înaintea BPN al PSD, că va recomanda ca parlamentarii social-democraţi să voteze, în plen, împotriva bugetului de stat pe 2010, chiar dacă în dezbaterile din comisii PSD şi-a atins 50% din ţintele propuse.


"Este un buget care nu va ajuta la ieşirea din criză, dimpotrivă, va duce la adâncirea crizei. Este un buget care a fost construit pe ministere, şi nu pe politici publice", a afirmat Adrian Năstase,înainte de şedinţa BPN.

Năstase a spus că, în opinia sa, la nivel de principii, votul parlamentarilor PSD în plen ar trebui fie negativ.
"În esenţă, abordarea noastră trebuie să fie negativă faţă de acest buget, chiar dacă în comisii unele lucruri au fost peticite, iar unele s-ar mai putea rezolva în plen", a apreciat preşedintele CN al PSD.
Adrian Năstase a acuzat Guvernul şi partidele politice aflate la guvernare că nu au acordat o atenţie mai mare dimensiunii sociale şi a subliniat că ar fi putut fi acceptate unele amendamente ale PSD cu caracter social dacă s-ar fi strâns cureaua la fondurile "exagerate" alocate unor ministere.

Viorel Ştefan a afirmat la rândul său, că va recomanda în BPN al PSD ca parlamentarii social-democraţi să voteze împotriva bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale, chiar dacă în dezbaterile din comisiile de buget-finanţe PSD şi-a atins 50% din ţintele propuse.

El a explicat că amendamentele propuse de PSD şi acceptate de comisiile de buget-finanţe nu schimbă nici filosofia bugetului şi nici construcţia bugetară. Ştefan a precizat că amendamentele respective urmăreau introducerea unor texte "de gardă", care să protejeze administraţia publică locală împotriva unor alocări discreţionare de resurse şi care să permită agricultorilor finanţarea unor mecanisme şi instrumente de compensare a pierderii ajutoarelor de stat în 2010.

Deputatul PSD a explicat că s-a abţinut de la votul asupra amendamentului privind majorarea la 45% a punctul de pensie pentru că nu existau resursele bugetare necesare, nu pentru că ar fi fost împotriva oportunităţii a acestei majorări.

BPN al PSD decide, în această dimineaţă, cum vor vota parlamentarii PSD în plenul Parlamentului la dezbaterea pe bugetul pe 2010, în condiţiile în care amendamentele acestora nu au fost acceptate de comisiile de buget-finanţe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close