Antena 3 CNN Politică Năstase: Parlamentului i s-a întins o capcană care afectează demnitatea sa ca instituţie (VIDEO)

Năstase: Parlamentului i s-a întins o capcană care afectează demnitatea sa ca instituţie (VIDEO)

Năstase: Parlamentului i s-a întins o capcană care afectează demnitatea sa ca instituţie (VIDEO)
Sursa foto: Adrian Nãstase
16 Iun 2009   •   13:50

Parlamentul va avea o mare problemă juridică şi de demnitate dacă accepta reluarea votului dat în august 2008 pe marginea dosarului Zambaccian 1, a declarat marţi în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Adrian Năstase, vizat de o nouă solicitare a procuraturii generale de începere a urmăririi sale penale şi în acest caz. În cadrul şedinţei de plen în care se discută solicitarea procurorului general privind acest dosar, Năstase şi-a avertizat colegii parlamentari că li s-a întins o capcană prin această cerere de reluare care încalcă principiul retroactivităţii şi care deschide calea spre atacarea tuturor hotărârilor camerei din ultimii 15 ani.

?Mi-e teamă că ni s-a întins o capcană. Procuratura nu poate cere aplicarea retroactivă a a unei decizii a Curţii Constituţionale pentru a reface votul dat regulamentar în august 2008. Pentru demnitatea Parlamentului din care faceţi parte să vă gândiţi că se poate crea un precedent? a susţinut Năstase, sugerând că este preocupat mai mult de intersul şi imaginea Parlamentului decât de propria persoană.

Deputatul PSD a susţinut că procurorul general nu trebuia să ceară reluarea votului în cazul său invocând o decizie a Curţii Constituţionale care nu se poate aplica decât pentru viitor.
"Nu cred că procurorul general cu de la sine putere a făcut acest lucru", a mai spus Năstase, referindu-se la consultările de la Cotrocdeni pe tema justiţiei şi susţinând că un "ministru de Justiţie serios" ar fi trebuit să ceară demiterea Laurei Kovesi.

?Sunt jenat că sunt folosit ca pretext pentru acest gen de acţiuni. Eu nu am problemă cu justiţia sunt obişnuit şi deja pregatit în temele de procedură penală, dar s.a creat la nivelul Parlamentului un precedent absolut inadmisibil. Ar trebui revocate toate hotărârile din ultimii 15 ani dacă ne luăm după teoria doamnei Kovesi. Puteţi accepta aşa ceva? Ţine de demnitatea parlamentului. Nu am nici o problemă în amerge la un nou proces, dar parlamentul va avea o mare problemă în mpăsura în care va accepta această solicitare? a încheiat Năstase în aplauzele deputaţilor social-democraţi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close