Antena 3 CNN Politică Năstase: Prin scandalul Popoviciu, s-a tranşat disputa dintre SRI şi ?doi şi un sfert?

Năstase: Prin scandalul Popoviciu, s-a tranşat disputa dintre SRI şi ?doi şi un sfert?

Năstase: Prin scandalul Popoviciu, s-a tranşat disputa dintre SRI şi ?doi şi un sfert?
Sursa foto: adrian nastase
01 Apr 2009   •   09:26

Adrian Năstase crede că problema scandalului recent legat de serviciul de informaţii al Ministerului de Interne este precum un cartof fierbinte pentru PSD. Prezent la Antena3 şi referindu-se la negocierile pentru alegerea partidelor în cadrul guvernului, dintre formaţiunea sa şi PDL, fostul premier a subliniat că PSD ?a crezut că reuşeşte să îi smulgă lui Traian Băsescu un serviciu secret?, prin preluarea MAI.

Politicianul arăta că 90% din informaţiile serviciilor de informaţii. ?Din păcate, cum au stabilit părinţii Constituţiei, principalele servicii de informaţii, SRI şi SIE, sunt subordonate preşedintelui. În aceste condiţii, MAI a încercat să construiască un serviciu departamental, care, în mod normal, trebuia să fie în serviciul lui Boc?.
Năstase s-a exprimat însă că problema este că în actualele condiţii, premierul nu ar avea nevoie de un serviciu de informaţii independent.
Astfel, liderul PSD este de părere că ?ce se întâmplă acum este că s-a rezolvat disputa dintre SRI şi doi şi un sfert?. El şi-a exprimat opinia că una dintre mizele importante este de fapt arhiva si dosarele acestui serviciu secret şi se arăta îngrijorat ce se va întâmpla cu acestea.
În acest sens oferea exemplul desfiinţării serviciului SIPA, care după ce a fost scos de pe piaţă, ?au apărut mape profesionale si tot felul de alte chestii?.
De asemenea, Adrian Năstase s-a arătat dezamăgit de lipsa de reacţie a colegilor săi de partid la ingerinţa preşedintelui statului în problemele DGIPI.
Politicianul aprecia că cei ce ?au organizat? afacerea doi şi un sfert şi omul de afaceri Puiu Popoviciu s-au speriat când au văzut că unu din fire duce la Băsescu. Adrian Năstase aşa îşi explică crearea ?diversiunii? cu consulul de la Milano, care a fost chemat în calitate de martor.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close