Antena 3 CNN Politică Năstase se joacă de-a candidatura şi îşi anunţă colegii că nu-şi doreşte şefia PSD: "Am glumit"

Năstase se joacă de-a candidatura şi îşi anunţă colegii că nu-şi doreşte şefia PSD: "Am glumit"

Năstase se joacă de-a candidatura şi îşi anunţă colegii că nu-şi doreşte şefia PSD: "Am glumit"
Sursa foto: Adrian Nãstase
25 Ian 2010   •   18:14

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase şi-a anunţat colegii, în cadrul şedinţei CExN a partidului, că nu ar intenţiona să candideze pentru şefia PSD, anunţă surse social-democrate. El a sugerat că ar putea candida pentru o altă funcţie de conducere, integrându-se astfel într-o echipă. De-a lungul zilei de luni, Năstase a tot făcut referiri vagi la această posibilitate, declarând la un moment dat că este dispus în acest moment să contemple mai curând mlădiţele tinere din partid în ambiţia lor de a urca ierarhic în funcţiile de conducere din partid.

Totodată, surse social-democrate ne declarau, la începutul acestei zile, că Năstase a fost ofertat de către Cristian Diaconescu cu funcţia de preşedinte executiv în cadrul unui eventual tandem în doi cu care să atace conducerea PSD la viitorul Congres. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a respins însă public această posibilitate.

Năstase a făcut anunţul în cadrul unui discurs ţinut în faţa colegilor de partid în care pleda şi pentru necesitatea organizării unui Consiliu Naţional care să fie urmat la un interval semnificativ de timp de un congres.

Ulterior, Adrian Năstase a declarat că "a glumit" când a făcut anunţul respectiv, informează Mediafax. Acesta a declarat că este "dezamăgit" că informaţia "s-a scurs în presă" şi că, prin urmare, "s-a răzgândit".

"Am vrut să fac un test şi a reuşit destul de bine. Am vrut să văd în câte minute ajunge o informaţie din această sală la presă. A durat două minute. (...) Aţi ieşit (ziariştii - n.r.) foarte bine, şi colegii mei au ieşit foarte bine. Ei au ieşit cel mai bine", a spus Năstase, citat de sursa precizată.

Social-democratul a mai declarat că nu a luat decizia nici de a candida, nici de a nu candida, întrucât nu are "o miză personală" în ceea ce priveşte preşedinţia partidului.
"Vom vedea împreună care este cea mai bună variantă de conducere, am fost preşedintele partidului, am fost prim-ministru, am fost candidat la preşedinţie, am fost ministru, preşedinte de Cameră, vicepreşedinte, deci din acest punct de vedere nu am orgoliul sau ambiţia de a candida neapărat", a spus Năstase.





Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close