Antena 3 CNN Politică Năstase şi Iliescu fac presiuni pentru ieşirea de la guvernare

Năstase şi Iliescu fac presiuni pentru ieşirea de la guvernare

Năstase şi Iliescu fac presiuni pentru ieşirea de la guvernare
Sursa foto: iliescu nastase
04 Iun 2009   •   03:52

Membri marcanţi ai Partidului Social Democrat se pregătesc mai puţin de alegerile europarlamentare, cât de ieşirea de la guvernare. Mai mulţi lideri au început deja să ceară conducerii, ca în funcţie de scorul la alegerile de duminică să se ia în calcul intrarea în opoziţie. După Marian Vanghelie, Liviu Dragnea, dar şi alţi baroni PSD, Grupul de strategie al PSD consideră că dacă PSD va câştiga alegerile cu 3-4 procente în faţa PDL, atunci social-democraţii ar trebui să se retragă de la guvernare pentru a creşte astfel şansele candidatului Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale din toamnă, relatează Evenimentul Zilei.
Ion Iliescu şi Adrian Năstase sunt cei mai mari susţinători ai acestei idei, apreciind că astfel preşedintele partidului ar avea mai multe şanse să-l învingă pe Traian Băsescu.
Cu toate acestea, la nivelul formaţiunii politice, cei ce ocupă funcţii în stat se opun unui asemenea demers.
Cert este că după alegeri, la Mamaia, va avea loc o şedinţă unde se va discuta această chestiune.
Pe de altă parte, reprezentantul PDL Gheorghe Flutur neagă existenţa unor discuţii la nivelul coaliţiei despre ruperea protocolului şi cataloghează declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie ca fiind ?de campanie?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close