Antena 3 CNN Politică Năstase: UE trebuie să clarifice dacă România va fi lovită de un meteorit pe Justiţie

Năstase: UE trebuie să clarifice dacă România va fi lovită de un meteorit pe Justiţie

Năstase: UE trebuie să clarifice dacă România va fi lovită de un meteorit pe Justiţie
Sursa foto: Adrian Nastase
23 Mar 2009   •   13:25

Dezbaterea asupra celor patru coduri juridice trebuie să clarifice "dacă într-adevăr va urma o catastrofă nucleară în România dacă nu sunt aprobate" a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. Deputatul PSD a ironizat avertismentele preşedintelui Traian Băsescu referitoare la pobilitatea unor sancţiuni europene în cazul în care aceste acte nu vor fi adoptate până în vară.
"Am înţeles că, dacă aceste coduri nu sunt aprobate până în vară, România va fi lovită de un meteorit care pleacă de la Bruxelles, că se întâmplă o catastrofă. (...) Problema de bază este de a înţelege dacă într-adevăr, aşa cum a spus Traian Băsescu, va urma o catastrofă nucleară în România dacă aceste coduri nu sunt aprobate până în vară. Cred că trebuie să ne spună Uniunea Europeană, care, de altfel, trebuie să îşi asume răspunderea pentru ceea ce înseamnă neclarităţile şi imperfecţiunile unor coduri. (...) Asta este prima întrebare la care nu avem deocamdată răspuns din partea UE. UE bănuiesc să are şi telefon şi faxuri", a afirmat Năstase.
Preşedintele CN al PSD a apreciat că anumite aspecte din proiectele de coduri elaborate de Ministerul Justiţiei sunt "exagerate".
"Este o aiureală în toată povestea asta cu codurile şi cred că cineva va trebui să aibă curajul de a clarifica de ce este nevoia ca sub presiunea unui ultimatum de câteva săptămâni să adoptăm aiurea coduri cu soluţii controversate", a mai spus Năstase.
El a pledat pentru o dezbatere serioasă, publică, a celor patru coduri, pe teme legate de prostituţie, de incest, de nivelul pedepselor, de responsabilitatea juriştilor, despre regimul soţilor.
Deputatul PSD nu a scăpat ocazia să îl atace pe fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. "Proiectele de cod civil şi penal trebuie discutate în primul rând. România nu este o ţară fără coduri, nu este o republică bananieră, are nişte coduri. Pot să spun că Monica Macovei a amânat, din anumite raţiuni politice, legiferarea unor coduri care au fost aprobate de Parlament în 2004", a acuzat fostul premier.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close