Antena 3 CNN Politică Negocieri şi contre PDL-PSD pentru o confuntare electorală: Voinescu cere încă o dezbatere, Ponta acuză tactica neloială

Negocieri şi contre PDL-PSD pentru o confuntare electorală: Voinescu cere încă o dezbatere, Ponta acuză tactica neloială

Negocieri şi contre PDL-PSD pentru o confuntare electorală: Voinescu cere încă o dezbatere, Ponta acuză tactica neloială
Sursa foto: Mircea Geoanã, Traian Bãsescu
30 Noi 2009   •   10:46

Miercuri sau joi? La o televiziune sau din la Parlament? Unul sau doi moderatori? Sunt doar câteva din aspectele pe care staffurile de campanie ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană le discută la această oră, la sediul IPP, pentru organizarea unei noi dezbateri între cei doi candidaţi prezidenţiali. Rezultatele discuţiilor vor fi făcute publice de reprezentanţii IPP la ora 12:00. Negocierile nu au fost lipsite şi de contrele de rigoare. Social-democraţii ar fi preferat formula unei dezbateri cu doi moderatori, câte unul de la Realitatea Tv şi Antena 3, PDL opunându-se aceste variante de lucru.

În paralel, Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu a aruncat o provocare în pline negocieri ale celor două staff-uri de campanie către rivalul Mircea Geoană.

"Şi astăzi preşedintele Traian Băsescu îi lanseză lui Mircea Geoană invitaţia de a veni la dezbatere. Astăzi, ora 19.00. Şi pentru ca să nu mai fie niciun fel de problemă şi niciun fel de speculaţie legată de organizatori, de moderatori şi aşa mai departe, preşedintele Traian Băsescu îi transmite candidatului Mircea Geoană că îl aşteaptă la ora 19 oriunde doreşte Mircea Geoană, cu orice organizator doreşte Mircea Geoană şi cu orice moderator dorit de Mircea Geoană. Aşteptăm în orele care urmează o confirmare din partea staffului domnului Mircea Geoană. Repet, ora 19.00, oriunde, cu orice moderator, cu orice organizator. Această dezbatere trebuie să aibă loc", a declarat Voinescu.

El a mai spus că Mircea Geoană trebuie să devină un candidat responsabil şi să participe la dezbateri.

"Domnul Mircea Geoană nu trebuie să mai fugă, ci să înţeleagă că trebuie să fie un candidat responsabil şi să participe la dezbateri", a adăugat Sever Voinescu.

Este stilul PDL de a face campanie neloială, dar ne-am obişnuit, a replicat purtătorul de cuvânt al candidatului PSD, Victor Ponta, la Antena 3.
?Eu acum sunt de la IPP de la ora 10 alături de domnul Lăzăroiu. Am bătut în cuie la modul serios o dezbatere pentru joi, nu aşa golăneşte. Ceea ce face domnul Voinescu pe la Tv e o chestie de campanie neloială, dar ne-am obişnuit? a declarat Ponta.

În ceea ce priveşte dorinţa PDL de a organiza 3 dezbateri într-o singură săptămână între cei doi candidaţi, Ponta o pune pe seama ntenţiei acestui partid de a împiedica pe Geoană şi Antonescu să participe împreună la o serie de mitinguri electorale prin ţară.

?Ştim că staff-ul PDL şi-a propus să nu ne dea voie să mergem în campanie alături de domnul Antonescu prin teritoriu. Faptul ca ei nu fac campanie şi vor să o strice pe a noastră face parte din strategia lor de campanie? a susţinut Ponta.


În weekend, cele două tabere angrenate în cursa prezidenţială s-au contrat pe tema lipsei de confruntări electorale.
Preşedintele Traian Băsescu a acuzat duminică seara că sforarii din PSD şi rechinii Patriciu, Vântu şi Voiculescu nu-şi lasă "marioneta", pe Mircea Geoană, să se prezinte la dezbateri publice pentru că, "în inteligenţa lui, riscă să devoaleze costul pe care trebuie să-l plătească acestora dacă devine preşedinte".
În replică, p urtătorul de cuvânt al campaniei PSD pentru prezidenţiale, Victor Ponta, a susţinut că Mircea Geoană va lua parte la o confruntare electorală cu Traian Băsescu, în cursul zilei de miercuri sau joi, după cum îşi va face programul şi actualul şef al statului.
"Mircea Geoană a acceptat chiar de marţea trecută, imediat după primul tur, ideea de avea confruntarea cu Traian Băsescu înainte de turul doi. Am acceptat acest lucru şi-l vom face miercuri sau dacă domnul Traian Băsescu trebuie neapărat să meargă la televiziunea unuia dintre moguli, cum dânsul îi numeşte, vom face joi această confruntare, exact în condiţiile în care s-au făcut înainte de turul întâi (...) Această dezbatere sperăm să ţină două ore sau trei ore sau câte ore are nevoie Traian Băsescu, noi suntem pregătiţi să discutăm despre rolul preşedintelui, despre politică externă, siguranţă naţională, politica economică, viitorul acestei ţări", a declarat vicepreşedintele PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close