Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre alegerile din 2024: "Sunt destul de obositoare şi e bine să luăm o decizie"

Nicolae Ciucă, despre alegerile din 2024: "Sunt destul de obositoare şi e bine să luăm o decizie"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că sunt "cât se poate de obositoare" cinci rânduri de alegeri într-un singur an şi că e bine să fie luată o decizie politică în acest sens.

Nicolae Ciucă, despre alegerile din 2024: "Sunt destul de obositoare şi e bine să luăm o decizie"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2023   •   21:07

Întrebat dacă alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc după turul al doilea al prezidențialelor sau între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, liderul PNL Nicolae Ciucă a răspuns că există riscul ca, la finalul a cinci rânduri de alegeri, oamenii să se simtă "sătui" şi "uzaţi" de campania electorală şi să nu se mai prezinte la urne.

"Desfășurarea alegerilor are la bază un suport legislativ. Decizia calendarului electoral se stabileşte prin hotărâre de guvern. Ca atare, în acest moment, ştiu că au fost discutate mai multe elemente de calendar electoral pentru anul viitor, existând mai multe opţiuni.

Ceea ce vă pot spune este următorul aspect: analiza noastră absolut generală, fără să ne ducem pe date, pe termene şi aşa mai departe, ne-a relevat faptul că pentru orice om aproape cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare şi apare această problemă ca la final oamenii să fie atât de uzaţi, ca să folosesc acest termen, şi de sătui de ceea ce poate să însemne campania electorală, ca partea finală a alegerilor să ne găsească fără prea mulţi votanţi.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, avertisment sumbru: "Traversăm un moment complicat. Amenințărilor de securitate li se adaugă şi cele economice"

Motiv pentru care este bine să gândim, să analizăm, să luăm o decizie politică faţă de numărul rândurilor de alegeri la care vom solicita populaţia să vină să îşi exercite dreptul", a afirmat liderul PNL Nicolae Ciucă, citat de Agerpres. 

În ce priveşte comasarea unora dintre alegeri, Nicolae Ciucă a replicat că acest lucru "este şi legal, şi benefic, şi economic", în acelaşi timp, deoarece ar permite scurtarea perioadei destinate alegerilor şi s-ar cheltui mai puţini bani.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă alegeri 2024 lider PNL PNL
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close