Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, avertisment sumbru: "Traversăm un moment complicat. Amenințărilor de securitate li se adaugă şi cele economice"

Nicolae Ciucă, avertisment sumbru: "Traversăm un moment complicat. Amenințărilor de securitate li se adaugă şi cele economice"

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit la ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării Zilei Naţionale a României, despre provocările care ne ameninţă în 2024.

Nicolae Ciucă, avertisment sumbru: "Traversăm un moment complicat. Amenințărilor de securitate li se adaugă şi cele economice"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2023   •   18:06

Potrivit liderului PNL, Nicolae Ciucă, "în vremuri tulburi se nasc idei tulburi și apar mișcări politice periculoase, care vor să schimbe buna funcționare a societății”.

De asemenea, el afirmă că românii trebuie apărați "de creșterile de prețuri și de inflație”, iar partidul pe care îl conduce este determinat să pună umărul la un viitor prosper, aşa cum ni-l dorim cu toţii. 

"Ziua Națională este un prilej pentru noi toți de a onora un moment de vârf al istoriei noastre. Pe 1 decembrie 1918, întreaga clasă politică s-a unit pentru a exprima voința românilor de a fi împreună, de a avea o țară puternică și unită.

A fost un moment cu adevărat înălțător și pilduitor, în care românii au putut să vadă că atunci când sunt uniți, niciun obiectiv nu este prea mare.

Noi, reprezentanții clasei politice de azi, trebuie să învățăm din această lecție. Și trebuie să-i urmăm învățămintele. Prin deciziile pe care le luăm, să fim mereu conștienți că istoria, așa cum o cunoaștem, a fost clădită prin faptele de zi cu zi ale înaintașilor noștri.

"Deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României"

Să nu uităm nicio clipă că deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României. Avem nevoie de o astfel de înțelegere a lucrurilor. Mai ales în actualul context internațional. Traversăm un moment complicat. Amenințărilor de securitate li se adaugă cele economice. Iar la toate acestea se adaugă și provocările competiției lumii moderne

Trebuie să asigurăm un nivel de trai din ce în ce mai ridicat cetățenilor acestei țări prin creșterea veniturilor. Toate acestea nu se pot realiza fără o economie puternică și funcțională. Iar o economie puternică și funcțională se bazează pe investiții crescute din trei surse - investiții private străine, investiții din fondurile europene și investiții de la bugetul țării.

"Dacă vrem o țară bogată atunci trebuie să investim în economia ei"

Dacă vrem o țară bogată atunci trebuie să investim în economia ei. Dacă vrem o țară liberă, trebuie să investim în democrația ei. Dacă vrem o țară sigură, trebuie să investim în apărarea ei. Avem nevoie de răspunsuri la toate aceste provocări. Dar, cel mai important, avem nevoie de multă responsabilitate.

România are capacitatea să înfrunte toate greutățile și să-și croiască un viitor prosper dacă întreaga clasă politică va înțelege să fie responsabilă. Avem cele mai extinse garanții de securitate pentru că suntem stat membru al NATO.

Avem la dispoziție sume record pentru investiții mari în toate domeniile, pentru că suntem stat membru al Uniunii Europene. Important este să fim înțelepți, coerenți și responsabili în decizii. Să folosim din plin această fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea accelerată a României. Această dezvoltare trebuie să însemne, în final, familii mai prospere, comunități mai unite, o țară mai puternică și respectată în Europa și în lume.

"PNL este determinat să pună umărul la acest viitor pe care ni-l dorim cu toții"

Partidul Național Liberal este determinat să pună umărul la acest viitor pe care ni-l dorim cu toții. Și pe care noi, liberalii, îl vedem alături de partenerii noștri. De aceea, de la această tribună a poporului român, vreau să afirm cât se poate de clar și de ferm: viitorul nostru este în Uniunea Europeană și în NATO. Nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune. Pentru asta, trebuie să ne unim ca societate și să respingem toate încercările de a ne izola de Uniunea Europeană, de a ne îndepărta de partenerii noștri de dezvoltare.

Prin munca și priceperea poporului român. Prin dorința de a fi o țară unită și puternică. Asta mă face să cred că vom reuși și pe viitor. Vreau să mulțumesc poporului român pentru că a știut să fie puternic în momentele de cumpănă. Și că niciodată nu a renunțat la idealurile sale. Vreau să mulțumesc fiecărui român din țară și din străinătate pentru că prin munca fiecăruia și prin dorința de a se dezvolta, România devine o țară mai bogată, o țară în care ne dorim să trăim”, încheie Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close