Antena 3 CNN Politică ASF s-a răzgândit cu privire la plafonarea prețurilor RCA. Nicolae Ciucă: ”Hotărârea a fost retrasă!”

ASF s-a răzgândit cu privire la plafonarea prețurilor RCA. Nicolae Ciucă: ”Hotărârea a fost retrasă!”

Proiectul de Hotărâre de Guvern care vizează plafonarea prețurilor la RCA a fost retras de pe masa Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunțat vineri, la începutul ședinței Executivului, premierul Nicolae Ciucă.

de Laura Dinu    |    24 Mar 2023   •   12:42

„Hotărârea de Guvern privind plafonarea prețurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF până la armonizarea tuturor opiniilor și argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparență a proiectului de hotărâre de Guvern”, a spus premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, proiectul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF îl va readuce la nivelul Guvernului.

Citește și: Principalii asigurători se opun plafonării prețurilor RCA: ”Riscă să destabilizeze și mai mult piața”

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) și Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) au transmis joi că au luat notă de proiectul de Hotărâre de Guvern care instituie o plafonare pe termen de 6 luni a tarifelor de primă la asigurările RCA, precizând că nu pot fi de acord cu proiectul „care încalcă în mod evident legislația europeană, este lipsit de fundament economic și ambiguu pe anumite aspecte, riscând să destabilizeze și mai mult piața de asigurări RCA”, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: RCA Nicolae Ciucă
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close