Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au izbucnit în râs când au fost întrebați unde este ministrul Apărării

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au izbucnit în râs când au fost întrebați unde este ministrul Apărării

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au pierdut pe drum pe noul ministru al Apărării.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au izbucnit în râs când au fost întrebați unde este ministrul Apărării
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    02 Noi 2022   •   12:27

Acesta nu a ajuns la fabrica de camioane din Dâmbovița pe care au vizitat-o cei doi deoarece nu l-a invitat nimeni.

Întrebat de jurnaliști de ce nu este prezent ministrul Tîlvăr, Ciucă a dat un răspuns halucinant.   

Reporter: Astăzi ne-am fi așteptat să îl vedem și pe ministrul Apărării. De ce nu a putut veni? 

Nicolae Ciucă: Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță domnul Ciolacu, dumnealui a considerat că îl anunț eu...  

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, cele mai noi declaraţii despre creşterea pensiilor şi a salariilor: "Se iau în calcul toate variantele"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre majorarea pensiilor şi salariilor că sunt luate în calcul toate variantele şi urmează ca cea mai bună dintre ele pentru populaţie să fie anunţată, în funcţie de buget.

"Urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când o vom agrea în coaliţie", a spus şeful Executivului.

Întrebat despre impactul unei majorări cu 10% a pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: "În acest moment, pe analizele pe care le avem, nu se corelează de niciun fel, nu sunt corelate măsurile pe energie cu cele care vizează pensiile şi salariul minim".

De asemenea, şeful Executivului a spus că se doreşte ca salariul minim să crească, dar abia după o analiză a proiectului de buget, pe cifre concrete, se poate anunţa procentul de creştere.

Nicolae Ciucă a mai precizat că, potrivit ordonanţei asumate de Guvern, se vor realiza corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul.

"Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca prin această ordonanţă să producem acele corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul, iar inclusiv partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens. 

Ca atare, fiecare dintre noi, când ajungem la o anumită vârstă, indiferent unde ne desfăşurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de înţelepciune profesională şi atunci avem această datorie, cel puţin de conştiinţă personală, astfel încât să dăm înapoi unui sistem care ne-a format şi de la care am beneficiat de tot ceea ce am realizat în viaţă minimum de cunoştinţe profesionale. 

Şi chestiunea aceasta este foarte simplă într-un sistem, indiferent că este civil sau militar, pentru că trebuie să lăsăm după noi o moştenire. 

Moştenirea nu poţi s-o laşi decât împărtăşind cu cei care fac parte din generaţia care urmează să ne ia locul mâine sau poimâine", a spus premierul Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă, alături de şeful PSD, Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close