Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre Schengen: "O dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care rămâne în chenarul prudenței"

Nicolae Ciucă, despre Schengen: "O dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care rămâne în chenarul prudenței"

Există o dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor, susține președintele PNL Nicolae Ciucă, după anunțul autorităților austriece cu privire la o "flexibilizare" în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

Nicolae Ciucă, despre Schengen: "O dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care rămâne în chenarul prudenței"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2023   •   10:14

"Ceea ce a făcut ministrul Karner, a fost o declarație publică încurajatoare în care a pus și unele condiții care se vor discuta și analiza în perioada următoare. 

Decizia o așteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de președinția spaniolă la UE. 

Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluții constructive într-o optică europeană", susține Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

El spune că o eventuală reușită este consecința conlucrării tuturor forțelor politice, a instituțiilor statului, în mod deosebit Președinție și Guvern, și în special activitatea profesionistă a ministerului de interne și a ministerului de externe.

Citeşte şiSurse: Austria, de acord ca România să intre în Schengen cu aeroporturile

"Până la posibila decizie în ceea ce privește Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. 

Așteptăm să vedem și rezultatul votului olandez și rezultatele discuțiilor cheie ale miniștrilor de interne prezenți în Slovenia luni 11 decembrie. 

Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor", încheie Nicolae Ciucă.

Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Salutăm declarațiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziției partenerilor austrieci....

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Sâmbătă, 9 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Schengen
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close