Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, despre o criză financiară la Primăria Municipiului București: "Există o datorie curentă de 4 miliarde de lei"

Nicușor Dan, despre o criză financiară la Primăria Municipiului București: "Există o datorie curentă de 4 miliarde de lei"

Nicușor Dan a declarat marți că cea mai grea problemă de la Primăria București este criza financiară: „Există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei”

Nicușor Dan, despre o criză financiară la Primăria Municipiului București: "Există o datorie curentă de 4 miliarde de lei"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    28 Oct 2020   •   00:05

Noul Primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat marți că există datorii uriașe la Primaria Municipiului București: „Există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei”, a spus acesta într-o emisiune DIGI24

„Există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”

Acesta a mai spus că în cursul zilei de Joi va prelua mandatul de Primar al Capitalei, după întârzierea cauzată de cele 52 de apeluri formulate la Tribunat de foști și actuali consilieri PSD

"Joi la amiază o să depunem jurământul - primar şi consilieri generali - şi de atunci o să intrăm în mandate".

"Pentru Municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem"

Noul Primar a vorbit despre prioritățile sale la PMB, odată preluat mandatul:

"Primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criză sanitară - unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta. Termică - noi nu avem rezolvată și urmează iarnă. Și criză financiară - chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități.”

Nicușor Dan, despre companiile municipale: "în premieră presa o să aibă acces total”.

„Am informații că în companiile municipale s-au semnat contracte colective de muncă, ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie dați afară, am informații că s-au făcut angajări pe posturi, pentru că oamenii ăia erau unii dintre apropiați care nu aveau definitivat contractul de muncă. O să le vedem când suntem acolo.

Există voința politică pentru ca aceste companii municipale să fie desființate, voință politică exprimată de noua majoritate PNL-USR-PLUS”, a subliniat el.

Curtea de Apel București a validat luni mandatul lui Nicușor Dan ca Primar al Capitalei. Instanța a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan datorie
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close