Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, reacție după acuzațiile de finanțare ilegală a campaniei: Nu știu dacă au dat bani și cetățeni străini

Nicușor Dan, reacție după acuzațiile de finanțare ilegală a campaniei: Nu știu dacă au dat bani și cetățeni străini

Nicușor Dan, reacție după acuzațiile de finanțare ilegală a campaniei: Nu știu dacă au dat bani și cetățeni străini
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    30 Ian 2017   •   13:48

Președintele USR, Nicușor Dan, a spus, luni, că a primit bani în campanie de la sute de oameni, cetățeni români, dar nu știe dacă sunt și de la persoane din străinătate, așa cum a fost acuzat în presă.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a verificat finanțările noastre, ne-a și rambursat o parte din bani. Bani am primit numai de la cetățeni români. Dacă o parte din ei sunt din străinătate, nu am de unde să știu”, a răspuns liderul USR, Nicușor Dan, luni, la Antena 3.

Nicușor Dan a explicat că legea te obligă să ai un cont de campanie pe care îl administrează un mandatar financiar.

”Și am folosit un cont personal în care am colectat bani pe care i-am dat mai departe. Am primit prin mecanism on-line, de la 600 de persoane”, a adăugat șeful USR.

Citiți și Dosar penal pentru USR, după ce pe listele cu finanţatorii Uniunii Salvați România apar zeci de persoane fără niciun venit și fără adăpost. 

Problema ar fi fost inițial semnalată de specialiștii Autorității Electorale Permanente (AEP), iar acum cazul a ajuns în atenția procurorilor DIICOT. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Campanie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close