Antena 3 CNN Politică Niţă: PSD nu va vota o moţiune de cenzură a PNL dacă va viza ministerele deţinute de social-democraţi

Niţă: PSD nu va vota o moţiune de cenzură a PNL dacă va viza ministerele deţinute de social-democraţi

Niţă: PSD nu va vota o moţiune de cenzură a PNL dacă va viza ministerele deţinute de social-democraţi
Sursa foto: Constantin Niþã
02 Oct 2009   •   11:47

Social-democraţii se feresc să susţină o moţiune de cenzură care ar putea să critice şi activitatea miniterelor pe care le-au condus proprii reprezentanţi în guvern. Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă, fost ministru pentru IMM, a susţinut, vineri dimineaţă, la RFI România, că PSD nu va vota nici o moţiune de cenzură a PNL dacă demersul acestora va viza şi ministerele care au aparţinut social-democraţilor.
Niţă a declarat că în cazul în care dacă PDL va veni în Parlament cu un Guvern minoritar pentru a cere votul de încredere, PSD se va pune de-a curmezişul.
"Niciodată, din punctul meu de vedere Guvernul actual nu poate fi sprijinit. Propun un Guvern de tehnocraţi care să organizeze alegerile", a susţinut liderul PSD.
În ceea ce priveşte posibilitatea susţinerii unei moţiuni de cenzură a PNL, Niţă a condiţionat votul PSD de intangibilitatea prestaţiei foştilor miniştri social-democraţi.
"Dacă se adresează unor ministere ale PSD-ului, eu zic că noi nu putem fi de acord cu unele puncte, pentru că noi ne-am făcut datoria cu prisosinţă, în sensul că tot ceea ce ne-am propus, o parte a fost realizat, dar unele n-au fost lucruri care să depindă în marea majoritate de noi", a explicat social-democratul.
Niţă a adăugat că este posibil ca propriul partid să depună o moţiune de cenzură, această variantă fiind deja analizată.
În opinia sa, PSD va avea numai de câştigat de pe urma ieşirii din Guvern, în perspectiva scrutinului prezidenţial.
"În primul rând că are loc o coagulare fără precedent a partidului în jurul preşedintelui, ceea ce nu s-a întâmplat cel puţin în ultima perioadă. Au fost şi multe voci contrare printre ele la guvernare, acum toţi au posibilitatea să afirme sprijinul pentru preşedinte şi să pună umărul la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Este cel mai important lucru pentru PSD", a explicat social-democratul.
În ceea ce priveşte problema păstrării în funcţie a şefilor de servicii deconcentrate susţinuţi de partid, Niţă a subliniat că vor fi sprijiniţi toţi directorii din deconcentrate, mai ales că socia-ldemocraţii "au pus, în general, meseriaşi, adică oameni profesionişti care să-şi facă datoria acolo".
În mod clar că PDL întotdeauna a fost un partid agresiv, un partid care nu a ţinut cont de sistemul legislativ sau totdeauna a găsit portiţe pentru a-şi atinge interesele" a conchis Niţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close