Antena 3 CNN Politică Nouă rundă de negocieri PDL, UDMR, minorităţi şi independenţi. Boc:"Nu am intrat pe portofolii"

Nouă rundă de negocieri PDL, UDMR, minorităţi şi independenţi. Boc:"Nu am intrat pe portofolii"

Nouă rundă de negocieri PDL, UDMR, minorităţi şi independenţi. Boc:"Nu am intrat pe portofolii"
Sursa foto: Guvern
17 Dec 2009   •   13:58

Democrat-liberali au demarat joi, o nouă rundă de negocieri cu grupul independenţilor, al aminorităţilor şi UDMR pe tema formării viitorului guvern. La discuţii sunt aşteptaţi şi liberalii, dar este foarte puţin probabil ca acest lucru să se mai întâmple după ce liderul PNL, Crin Antonescu a anunţat că preferă Opoziţia.
La finalul întâlnirii de la sediul central al partidului, liderul independenţilor din Parlament, Gabriel Oprea, a declarat că s-a discutat despre "principii".
"În protocolul pe care îl avem între grupul de parlamentari independenţi şi PDL sunt trei lucruri mari şi late: interesul naţional, modernizarea şi reforma statului român şi atingerea obiectivelor programului de guvernare. Acestea sunt cele trei lucruri pentru care vom vota un Guvern competent", a afirmat Oprea, refuzând să spună dacă vizează un portofoliu la apărare.
La rândul său, premierul desemnat, Emil Boc, a declarat că acum se desfăşoară negocieri politice cu celelalte partide.
"Nu am intrat propriu-zis pe portofolii până când nu se constituie forma finală a majorităţii care va susţine Guvernul, după aceea vom intra în discuţii cu privire la portofolii", a spus Boc.
Despre formula viitorului guvern, Boc a declarat că, fiind un premier de coaliţie, înainte de prezenta concluzia trebuie să discute cu partenerii de coaliţie.
"În acest moment, am primit mandatul pentru formarea unei majorităţi care să susţină Guvernul, de aceea nu le prezint prima dată opiniei publice, ci discut variantele împreună cu partenerii care susţin Guvernul. Ca principiu, având în vedere dificultatea anului 2010, guvernanţii trebuie să fie primii care dau un semnal de austeritate. Inclusiv un număr mai mic de ministere decât cel pe care îl avem în momentul de faţă, chiar dacă este o guvernare de coaliţie", a spus Boc.
În cursul după-amiezii urmează ca PDL să discute cu reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară şi cu UDMR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close