Antena 3 CNN Politică O cunoscută femeie-politician din România, jefuită în timp ce conducea un Porsche. Hoții o țintuiesc cu arme de foc, o culcă la pământ, o lovesc și o obligă să le dea cheile

O cunoscută femeie-politician din România, jefuită în timp ce conducea un Porsche. Hoții o țintuiesc cu arme de foc, o culcă la pământ, o lovesc și o obligă să le dea cheile

O cunoscută femeie-politician din România, jefuită în timp ce conducea un Porsche. Hoții o țintuiesc cu arme de foc, o culcă la pământ, o lovesc și o obligă să le dea cheile
20 Mai 2019   •   12:35

Electoratul a votat-o, pe listele PNL, de trei ori la rând: în noiembrie 2007, în iunie 2009 și în mai 2014. Anul acesta, ea nu mai figurează printre candidați. Nici printre cei ai PNL, partid din care a demisionat acum două veri, nici printre cei ai altor partide. 

În timpul pe care l-a petrecut în Parlamentul European, Ramona Mănescu a fost surprinsă la volanul unui automobil ultra-scump, pe care nu îl avea trecut în declarația de avere, s-a stabilit într-o vilă în valoare de aproximativ 1 milion de euro, pe care o numește „a noastră” – nici ea consemnată vreodată în documentele prin care demnitarii își fac publică starea materială; s-a înregimentat în fundații și a înființat firme pe care le-a menționat doar pe sărite în declarațiile de interese, dezvăluie Rise Project.

Este seara zilei de miercuri, 20 octombrie 2010. Suntem în localitatea belgiană Tervuren, un satelit bogat al Bruxelles-ului. Pe o străduță circulară, ticsită cu vile, un Porsche Cayenne de culoare verde închis oprește în fața unei case cu parter și mansardă.

Patru indivizi mascați apar de nicăieri și se reped asupra mașinii. La volan, e o femeie în vârstă de 37 de ani. Hoții o țintuiesc cu arme de foc, o culcă la pământ, o lovesc și o obligă să le dea cheile. Apoi urcă în locul ei în mașină și se fac nevăzuți.

Șoferița, în stare de șoc, începe să strige către cei din casă. Tatăl ei o aude și iese să vadă ce se întâmplă. Poliția e anunțată și sosește imediat la fața locului.

Vestea acestei întâmplări violente face vâlvă în cartier și ajunge la urechile unui ziarist de la publicația Nieuwsblad.

Jurnalistul își face apariția a doua zi, o pozează pe tânără, stă de vorbă cu ea și se întoarce la redacție să scrie un articol despre jaful abia petrecut.

Șoferița care a căzut victimă acestei ambuscade profesioniste este politicianul român Ramona Mănescu – ales, în noiembrie 2007, respectiv, în iunie 2009, pe listele PNL, în Parlamentul de la Bruxelles. (În mai 2014, avea să fie ales pentru încă un mandat).

Mai multe, pe Rise Project.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close