Antena 3 CNN Politică O pildă despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Niciun pesedist nu e mândru de ce s-a întâmplat

O pildă despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Niciun pesedist nu e mândru de ce s-a întâmplat

O pildă despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Niciun pesedist nu e mândru de ce s-a întâmplat
27 Ian 2016   •   09:44

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a povestit pe blogul său un exemplu din istoria recentă de ceea ce a fost numit adeseori ''schimbare a regulilor în timpul jocului'', mai exact, schimbarea legii electorale cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale.
''In 2004, intre cele două tururi de scrutin de la prezidentiale, reprezentanti ai societătii civile – ii stiti, sunt aceiasi! – au cerut in numele democratiei să fie eliminate listele suplimentare, de fapt, ele să rămână doar in gări si aeroporturi. Rezultatul il stiti – Dreptatea si Adevărul (PD si PNL) au câstigat presedintia iar Naivitatea (PSD) a pierdut. Acum se incearcă din nou schimbarea regulilor in timpul jocului, jocul considerându-se că a inceput – conform Comisiei de la Venetia – cu un an inainte de scrutin. Această schimbare se cere a fi făcută tot in numele principiilor democratiei. Fraierii pot crede lucrul asta. In realitate PNL si PDL si-au schimbat calculele. Rămâne de văzut dacă PSD a invătat lectia'', a scris Năstase.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close