Antena 3 CNN Politică Oltean: PSD nu a trimis niciun semnal. După ora 13, Blaga va fi numit interimar la MAI

Oltean: PSD nu a trimis niciun semnal. După ora 13, Blaga va fi numit interimar la MAI

Oltean: PSD nu a trimis niciun semnal. După ora 13, Blaga va fi numit interimar la MAI
Sursa foto: Ioan Oltean
29 Sep 2009   •   12:40

Premierul Emil Boc nu a primit nici un răspuns din partea PSD privind conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor după ultimul apel de numire a unui interimar social-democrat. Drept urmare premierul este decis ca, după ora 13.00, să trimită Preşedinţiei propunerile pentru revocarea lui Nica şi numirea lui Blaga ca interimar, a susţinut marţi, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, la finalul discuţiei cu şeful Guvernului.
"Nici după ultimul apel, premierul nu a primit vreun semnal din partea PSD, astfel că la ora 13.00 va trimite Preşedinţiei propunerile de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi de numire a lui Vasile Blaga, cu titlu interimar, ca vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor", a declarat Oltean.
Vicepreşedintele PDL a amintit că, potrivit Legii răspunderii ministeriale, miniştrii demisionari ai PSD trebuie să rămână în funcţie pentru o perioadă de încă 15 zile, după care vor fi numiţi interimari pentru alte 45 zile.
În acest fel, se acoperă, cu contribuţia forţată a social-democraţilor, intervalul de timp existent până la organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, fără ca premierul Emil Boc să fie silit să facă numiri pline în portfoliile ministeriale care vor fi eliberate de către social-democraţi. S-ar evita şi necesitatea trecerii prin Parlament a Executivului remaniat pentru un vot de încredere până după alegerile prezidenţiale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close