Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PSD vor depune 2000 de amendamente la proiectul bugetului de stat

Parlamentarii PSD vor depune 2000 de amendamente la proiectul bugetului de stat

Parlamentarii PSD vor depune 2000 de amendamente la proiectul bugetului de stat
Sursa foto: Constantin Niþã
04 Ian 2010   •   15:41

Parlamentarii PSD vor depune 1800-2000 de amendamente la proiectul de buget pe anul 2010 propus de Guvern "pe aceeaşi viziune îngustă, contabilă şi nu pe proiecte mari publice" a declarat luni vicepreşedintele social-democrat, Constantin Niţă.
"Proiectul de buget pe 2010 propus de Guvern este unul de austeritate doar pentru unii, în timp ce pentru alţii nu. Este un buget construit pe aceeaşi viziune îngustă, pe baze contabile, şi nu pe proiecte mari publice. Ne aşteptam de la domnul Sebastian Vlădescu la o viziune nouă, bazată pe proiecte care să rezolve marile probleme ale ţării", a declarat vicepreşedintele PSD, citat de Mediafax
Niţă a precizat că majoritatea amendamentelor PSD se referă la alimentări cu apă, lucrări de canalizare, reparaţii şi construcţii de şcoli şi grădiniţe, achiziţionare de aparatură medicală, reparaţii de spitale, dispensare şi refacerea şi modernizarea unor drumuri judeţene şi comunale.
Fostul ministru al IMM-urilor a atras atenţia că în proiectul de buget depus de Guvern nu figurează centralizări cu sumele alocate fiecărui consiliu judeţean în parte, multe din proiectele dintr-un judeţ figurând la bugetele mai multor ministere.
Niţă a dat ca exemplu drumurile judeţene, pentru care sunt prevăzute unele sume la Ministerul Dezvoltării, altele la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
"Ar trebui să fie un proiect comun pentru fiecare judeţ, prevăzut în anexe, pentru ca alocarea de fonduri de la buget pentru autorităţile locale să nu depindă de pixul doamnei Elena Udrea. Fiecarui judeţ ar trebui să i se prevadă o sumă alocată pentru alimentări de apă, canalizare şi alte proiecte publice, pentru ca autorităţile de acolo să ştie pe ce fonduri contează şi nu să aştepte buna-voinţă a unui ministru sau altul", a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close