Antena 3 CNN Politică PC susţine iniţiativele PSD de modificare a Constituţiei

PC susţine iniţiativele PSD de modificare a Constituţiei

PC susţine iniţiativele PSD de modificare a Constituţiei
24 Aug 2008   •   13:31

Partidul Conservator susţine iniţiativele PSD de modificare a Constituţiei, a declarat liderul formaţiunii, Daniela Popa. De asemenea, vor fi analizate legea votului uninominal şi cea a finanţării partidelor politice. Sunt declaraţii făcute după şcoala de vară a tinerilor conservatori, la care au participat şi colegii de alianţă de la PSD.

O comisie formată din parlamentari PSD şi ai Partidul Conservator va analiza fiecare articol al Constituţiei. Cele două partide vizează în special textele care se referă la imunitatea demnitarilor şi la rolul instituţiilor statului.

Daniela Popa a mai adăugat că mai mulţi lideri importanţi ai Partidului România Mare s-au alăturat echipei conservatorilor. Liderul PC a precizat că iniţiativa acestor discuţii şi înscrieri în partid a aparţinut membrilor PRM şi nu conservatorilor.

Conservatorii sunt preocupaţi şi de diminuarea cheltuielilor pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor. Ca urmare vor analiza în viitoarea sesiune parlamentară legea votului uninominal, legea de finanţare a partidelor politice. Vor fi reluate şi iniţiativele mai vechi: modificarea Codului Fiscal şi neimpozitarea profitului reinvestit sau de organizarea fondului de solidaritate de 1% pentru pensionari. De asemenea, un nou proiect este numirea procurorilor de către CSM.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close