Antena 3 CNN Politică PD-L ar putea depune o moţiune simplă dacă Guvernul nu achită restanţele pentru căldură

PD-L ar putea depune o moţiune simplă dacă Guvernul nu achită restanţele pentru căldură

PD-L ar putea depune o moţiune simplă dacă Guvernul nu achită restanţele pentru căldură
25 Aug 2008   •   15:44

Partidul Democrat-Liberal va depune o moţiune simplă, la începutul sesiunii parlamentare, dacă Guvernul nu se va achita de datoriile faţă de administraţiile locale constând în subvenţiile pentru căldură. Theodor Stolojan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că proiectul moţiunii simple va fi pregătit, însă PD-L "nu doreşte să se ajungă la o asemenea situaţie" şi face un nou apel către Guvern să plătească aceste datorii către primării.

Theodor Stolojan a arătat că datoriile Executivului faţă de administraţiile locale, reprezentând cota de 45% din costul combustibililor utilizaţi pentru încălzirea populaţiei, pe anul 2007, se ridică la 122,5 milioane de lei, iar pentru iarna 2007-2008 la suma de 98 de milioane de lei. Conform liderului democrat-liberal, aceste sume reprezintă foarte mult pentru bugetele primăriilor, unele dintre acestea ajungând în situaţia să nu mai poată plăti salariile personalului şi nici să finanţeze investiţiile programate.

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat că în textul moţiunii nu se va cere demiterea niciunui ministru, ci se va solicita Executivului să plătească aceste datorii în termen de 10-14 zile. "Am ajuns, în România, să adoptăm o acţiune politică, să obligăm Guvernul să aplice legea", a precizat Emil Boc.

Agerpres

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close