Antena 3 CNN Politică PDL s-a răzgândit: Nu se va mai abţine şi va vota "la vedere" împotriva moţiunii de cenzură

PDL s-a răzgândit: Nu se va mai abţine şi va vota "la vedere" împotriva moţiunii de cenzură

PDL s-a răzgândit: Nu se va mai abţine şi va vota "la vedere" împotriva moţiunii de cenzură
Sursa foto: Mircea Toader
24 Sep 2009   •   13:30

PDL a revenit asupra deciziei sale de a se abţine de la votarea moţiunii de cenzură, confruntat cu nemulţumirile propriilor parlamentari lezaţi de neîncrederea manifestată de liderii lor, dar şi obiecţiile formulate de PNL împotriva iniţierii în premieră a unei astfel de proceduri parlamentare. Liderul grupului PDL de la Cameră, Mircea Toader a anunţat la finalul discursurilor de închidere ale celor doi lideri ai coaliţiei că parlamentarii PDL vor vota împotriva moţiunii de cenzură PNL-UDMR.

Potrivit unor surse parlamentare democrat-liberale, conducerea PDL a decis să revină asupra poiziţiei iniţiale de abţinere după ce în rândurile propriilor parlamentare au apărut nemulţumiri. Unii deputaţi şi senatori democrat-liberali s-au plâns că liderii lor nu au încredere în ei şi îi suspectează că ar vota în favoarea moţiunii, situaţie care le crează o imagine negativă în rândurile alegătorilor care i-au mandatat.

La rândul lor, liberalii au ameninţat, prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu că se vor folosi toate procedurile legale de atac a unei astfel de proceduri de acţiune iniţiate de către coaliţie.

?Nu vom ezita să folosim toate pârghiile legale pentru a contesta această procedură pe care intentionati să o demaraţi? a ameninţat Tăriceanu.

?Nu ştiu unde a fost domnul Tăriceanu când am anunţat acestlucru, dar grupurile parlamentare ale PDL vor vota împotriva moţiunii? a replicat Mircea Toader în aplauzele propriilor colegi de partid. El a adăugat că, pentru a elimina orice tip de ambiguitate, deputaţii şi senatorii PDL vor vota "cu bilele la vedere".

Potrivit deciziei iniţiale a grupurilor parlamentare ale formaţiunii, parlamentarii şi membrii PDL din Executiv urmau să nu participe la votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei, pentru a înlătura orice urmă de suspiciune privind votarea de către unii parlamentari democrat-liberali a PNL-UDMR pe legea salarizării unice.

În aceste condiţii, parlamentarii PSD vor fi singurii care vor opta prin nexercitarea dreptului de vot, fie prin părăsirea sălii de şedinţă, fie prin abţinerea de la vot după apelul nominal.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close