Antena 3 CNN Politică PDL se reuneşte duminică, la ora 17.00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului

PDL se reuneşte duminică, la ora 17.00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului

PDL se reuneşte duminică, la ora 17.00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Iun 2012   •   23:13

Colegiul Director Naţional (CDN) al PDL se va reuni duminică, de la ora 17.00, a declarat preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

"Noi am avut azi un Colegiu Director destul de lung, pe care îl vom reîncepe la ora 17.00 duminică. Au fost mai multe variante prezentate. În cele din urmă, BPN al partidului şi-a dat demisia. Au fost diferite puncte de vedere, cu avantajele şi dezavantajele pe care le-ar putea avea o Convenţie sau ce ar însemna o conducere interimară care să conducă efectiv partidul până după alegerile generale. Suntem în faţa unei situaţii juridice dificile. Eu cred că nu se poate decât dacă se ajunge la o Convenţie", a declarat Blaga la un post TV, potrivit Agerpres.

El a spus că, până duminică, va fi analizat Statutul PDL din toate punctele de vedere, pentru a vedea care va fi decizia finală. "Duminică vom ieşi cu o concluzie clară", a precizat Blaga.

Întrebat despre speculaţiile apărute din şedinţa CDN de joi conform cărora nu ar dori să candideze pentru şefia PDL la viitoarea Convenţie, Vasile Blaga a spus că "nici pe departe" nu exclude o astfel de posibilitate.

"Am văzut tot felul de discuţii - candidează, nu candidează. Oricine candidează într-o echipă. Eu nu am spus că nu voi candida. Nici că voi candida. Dacă colegii vor ajunge la concluzia asta şi au fost astăzi voci destule în BPN care se îndreptau spre o astfel de soluţie, atunci sigur o să mă consult şi vom merge mai departe. Numai că important este cum va merge tot partidul mai departe. Eu am spus că nu candidez în echipa de organizare a unei Convenţii, pentru că nu pot să candidez la preşedinţia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Convenţii", a precizat Vasile Blaga.

Toată conducerea PDL şi-a prezentat demisia, joi seară. Preşedintele demisionar al formaţiunii, Emil Boc, a spus că în perioada următoare Partidul Democrat Liberal va avea doar o structură interimară, până la alegerea unei noi conduceri, şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat.



×
Subiecte în articol: pdl vasile blaga sedinta candidatura
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close