Antena 3 CNN Politică Pe ce se bazează proiectul de țară al Guvernului Cioloș

Pe ce se bazează proiectul de țară al Guvernului Cioloș

Pe ce se bazează proiectul de țară al Guvernului Cioloș
02 Dec 2015   •   17:43

Premierul Dacian Cioloş a afirmat miercuri, la şedinţa solemnă a Senatului consacrată Zilei Naţionale, că eforturile Guvernului se vor îndrepta în anul 2016 spre construcţia unui proiect de ţară coerent, realizat în consultare cu cetăţenii şi societatea civilă, dar mai ales cu sprijinul mediului politic dornic de reformă.

'Intrăm într-un an crucial pentru România, anul în care eforturile unui Guvern neafiliat politic, dar care mizează pe sprijinul partidelor politice şi pe cel al instituţiilor majore - care sunt Preşedinţia şi Parlamentul - se vor îndrepta spre construcţia unui proiect de ţară coerent, realizat în consultare cu cetăţenii şi societatea civilă, dar mai ales cu sprijinul mediului politic dornic de reformă', a precizat Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, proiectul de ţară va viza modernizarea statului şi va avea ca ţintă întărirea statului de drept.

'Acest proiect de ţară va viza modernizarea statului, crearea condiţiilor pentru folosirea superioară a resurselor de dezvoltare, fie că ele provin din bugetul de stat, din fonduri europene, din investiţii de capital românesc sau investiţii străine. Acest proiect va avea ca ţintă şi întărirea statului de drept şi consolidarea participării publice la conducerea proceselor de schimbare şi modernizare. (...) Va fi un an în care, pentru a profita de repornirea motoarelor dezvoltării sociale şi economice ale României, va trebui să acceptăm schimbarea ca regulă pentru evoluţie şi pentru a profita de această oportunitate', a mai spus Cioloş.

Premierul a subliniat că mandatul acestui Guvern are ca miză o nouă atitudine a autorităţilor statului.

'Mandatul acestui Guvern are ca miză o nouă atitudine a autorităţilor statului. Avem intenţia să formăm împreună o administraţie mai puternică, mai eficientă şi, mai ales, mai adaptată aşteptărilor legitime ale cetăţenilor. Acesta este drumul prin care o Românie mai europeană va contribui la bunăstarea cetăţenilor săi. Vom miza pe economie, pe educaţie, pe servicii sociale îmbunătăţite, pe cultură, dar şi pe o armată în plin proces de modernizare într-un proiect coerent de securitate', a adăugat Cioloş.

El a menţionat că Ziua Naţională este şi un bun prilej de bilanţ.

'Este momentul în care ne putem întreba care sunt motivele pentru care suntem mândri de această ţară şi care este drumul pe care îl avem de urmat pentru ca noi, autorităţi publice, stat, societate, să răspundem la aşteptări. Şi pentru că sărbătorim Ziua Marii Uniri este momentul să spunem mai mult ca niciodată că acest drum pe care vrem să-l urmăm este unul pe care trebuie să-l facem împreună, Guvern, Parlament, autorităţi centrale şi locale. Pentru că numai aşa se pot îmbunătăţi şi împlini aşteptările pe care oamenii le au faţă de noi, faţă de statul român şi faţă de reprezentanţii săi aleşi sau numiţi. Doar aşa asumându-ne fiecare dintre noi cu conştiinţa împăcată drumul pe care îl avem de urmat şi schimbarea de atitudine pe această cale putem să ne omagiem cum se cuvine înaintaşii şi putem spera că ţara noastră va ajunge pe măsura aşteptărilor noastre', a mai spus Cioloş.

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close