Antena 3 CNN Politică Peste 400 de proiecte de lege aflate la Camera Deputaţilor au termenul de depunere a rapoartelor depăşit sau sunt în situaţia de a fi adoptate tacit

Peste 400 de proiecte de lege aflate la Camera Deputaţilor au termenul de depunere a rapoartelor depăşit sau sunt în situaţia de a fi adoptate tacit

Peste 400 de proiecte de lege aflate la Camera Deputaţilor au termenul de depunere a rapoartelor depăşit sau sunt în situaţia de a fi adoptate tacit
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   12:23

Peste 400 de proiecte de lege se află la Camera Deputaţilor cu termenul de depunere a rapoartelor depăşit sau în situaţia de a fi adoptate tacit. Asta în timp ce parlamentarii se află în campanie electorală pentru alegererile prezidenţiale.

În total, deputaţii au în lucru 402 proiecte de lege şi ordonanţe cu termenul de depunere al rapoartelor depăşit şi care pot fi puse pe ordinea de zi a plenului fără rapoarte.

Printre acestea se află inclusiv proiecte care aveau termen în anul 2007. De asemenea, şapte proiecte sunt în situaţia de a fi adoptate tacit, fiind depăşit termenul constituţional de dezbatere, iar 80 de proiecte trebuiau dezbătute în procedură de urgenţă.

Unul dintre proiectele de lege care aveau termen de depunere a raportului în 2007 este cel privind statutul ofiţerilor de informaţii, iniţiat atunci de mai mulţi parlamentari PNL, printre care şi fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu.

Din anul 2009 sunt reexaminări solicitate de preşedinte la legea privind statutul controlorului de trafic aerian, la ordonanţa de urgenţă 46/2008 pentru modificarea statutului judecătorilor şi procurorilor, dar şi alte ordonanţe.

Printre cele 80 de proiecte aflate în procedură de urgenţă sunt câteva referitoare la modificări ale Codului Fiscal, la măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare, la activitatea RAAPPS sau la taxele judiciare.

Un alt proiect în procedură de urgenţă şi cu termen de depunere a raportului în februarie 2014 este proiectul de lege privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Dacă deputaţii au păstrat aparenţa lucrului în comisii, senatorii şi-au luat vacanţă în campanie, având numai activităţi în circumscripţii.

Comisia juridică senatorială nu a putut nici măcar să se întrunească pentru a discuta cererile de începere a urmăririi penale a senatorilor PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor parlamentari
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close