x close

Plângere penală pe numele lui Ludovic Orban. Sunt vizați și Florin Cîțu și Virgil Popescu

10 Feb 2020   •   09:38
Plângere penală pe numele lui Ludovic Orban. Sunt vizați și Florin Cîțu și Virgil Popescu foto- gov.ro

Plângere penală pentru aproape jumătate din Guvernul Orban pentru ajutorul de stat acordat Combinatului Siderurgic de la Hunedoara.

O asociație civică din Hunedoara a sesizat Parchetului General. Plângerile sunt depuse împotriva lui Ludovic Orban, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și Virgil Popescu, ministrul Economiei, iar acuzațiile sunt extrem de dure: de trafic și cumpărare de influență. 

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat la Antena 3 că "Ar putea însemna o cercetare penală sau un anunţ oficial de la Parchetul General că nu declanşează nicio urmărire penală. (...) Aici e o sesizare făcută de o asociaţie civică şi trebuie luată în discuţie măcar sub aspectul unei audieri". 

"Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara. Asta spune acea asociație civică, nu eu. E interesant să vedem ce au de spus și ei", a mai spus Piperea. 

"Legat de cazul acesta de la Hunedoara, acolo e vorba de o doamnă senator PNL, Carmen Hărău. Este printre inițiatorii acelei scrisori făcute pentru a obține acel ajutor de stat constând în plafonarea prețului la gaze. Pentru consumatori nu e bună plafonarea, dar pentru companii da. Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara". 

Adrian Ursu - "La cât de răvășit e Guvernul Orban, asta nu mai e o nenorocire. S-au nenorocit singuri prin alte acțiuni. Rămâne de văzut care va fi reacția Parchetului și dacă există o intenție reală de a verifica diverse decizii ale Executivului, care sunt, uneori, suspecte". 

Plângere penală pe numele lui Ludovic Orban. Sunt vizați și Florin Cîțu și Virgil Popescu

Citeşte mai multe despre:

florin citu Ludovic Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati