Antena 3 CNN Politică PNL a atacat la CCR legile educaţiei şi reorganizării

PNL a atacat la CCR legile educaţiei şi reorganizării

PNL a atacat la CCR legile educaţiei şi reorganizării
Sursa foto: Eugen Nicolãescu
23 Sep 2009   •   16:02

PNL a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor o sesizare la CCR pe Legea Educaţiei. Împreună cu grupuril parlamentare ale UDMR, liberali au atăcat la CCR şi legea privind restructurarea agenţiilor guvernamentale, act normativ carea fost supus procedurii de asumare a răspunderii Guvernului.

Cea de-a treia lege din pachetul legislativ, legea salarizării unitare face obiectul moţiunii de cenzură pe care PNL şi UDMR au depus-o şi care va fi dezbătută mâine de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
"La ora 14,25 am depus la Secretariatul general o sesizare la CC pe Legea Educaţiei, şi o altă sesizare împreună cu UDMR depusă tot la 14,25 la Legea de reorganizarea autorităţilor şi instituţiilor publice", a susţinut miercuri, liberalul Eugen Nicolăescu.
Potrivit, viceliderului deputaţilor PNL , "Guvernul a dat dovadă de grabă şi superficialitate când şi-a sumat răspunderea pe aceste două legi", iar încălcările Constituţiei nu puteau rămâne nesancţionate.
PNL susţine că prin cele două sesizări la Curte, atrage atenţia asupra "unor abuzuri incalificabile ale unui Guvern care gafează de la instituirea sa".
Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close