Antena 3 CNN Politică PNL cere excluderea lui Aurelian Bădulescu din PSD, după ce acesta a publicat o fotografie cu Klaus Iohannis portretizat ca lider nazist

PNL cere excluderea lui Aurelian Bădulescu din PSD, după ce acesta a publicat o fotografie cu Klaus Iohannis portretizat ca lider nazist

PNL a cerut, vineri, într-un comunicat, excluderea lui Aurelian Bădulescu din Partidul Social Democrat, după ce acesta a postat pe reţelele sociale o fotografie editată a preşedintelui Klaus Iohannis, în care acesta din urmă era portretizat ca lider nazist.

PNL cere excluderea lui Aurelian Bădulescu din PSD, după ce acesta a publicat o fotografie cu Klaus Iohannis portretizat ca lider nazist
Sursa foto: Aurelian Bădulescu/ Facebook
de Adrian Iclozan    |    20 Noi 2020   •   17:15

"Somăm PSD să-l excludă din partid, de urgență, pe Aurelian Bădulescu și să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa președintelui Klaus Iohannis. Atacurile suburbane ale unor reprezentanți ai PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare și depășesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnității umane prin retorica degradantă promovată. Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o rețea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparțin unui regim dictatorial și criminal din istoria Europei (...) În cazul în care reprezentanții PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democrații sunt capabili să desfășoare competiția electorală", se spune în comunicatul PNL.

Liberalii mai cer organelor abilitate să se sesizeze cu privire la eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, precum și de alți reprezentanți ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare.

PNL invocă prevederile Legii 217/2015 și a OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Ce a postat, de fapt, Aurelian Bădulescu

Fotografia editată (vezi foto galerie) postată de Aurelian Bădulescu (foto principală), fost viceprimar general în mandatul precedent şi actual consilier general PSD, nu prezintă explicit simboluri naziste însă aluziile la fostul lider al Germaniei naziste, Adolf Hitler, sunt evidente. 

Astfel, pe mâna dreaptă a preşedintelui Iohannis a fost imprimată digital o banderolă roşie, care, în simbolistica originală a regimului nazist, avea şi o zvastică neagră. Zvastica lipseşte, însă, din fotografia distribuită de Bădulescu.

De asemenea, lui Iohanis i-a fost pusă o mustaţă precum cea popularizată în timpul vieţii de liderul celui de-al Treilea Reich.

Dacă trimiterile la regimul nazist sunt implicite, textul postat de Bădulescu este fără menajamente pentru Klaus Iohannis.

În textul "Iohannismul - Totul împotriva românilor", fostul viceprimar general susţine că "Iohannis dorește întreaga putere, calcă pe morți, scrâșnește din dinți şi rage ca o fiară: PeeSeeDeee! (...) Citiți programul de guvernare al PNL: Pensii mărite la Sfântu’ Așteaptă. Bani pentru IMM-urile românești, doar pe hârtie (...) Pentru a controla tot ce mișcă în țara asta, Iohannis are nevoie de o justiție la talpa cizmei sale. Noua lege propusă de Cătălin Predoiu, privind abilitarea SRI de a face anchete penale, e făcută doar pentru a-l mulțumi pe cel ce visează să fie Erdoganul României", susţine Aurelian Bădulescu, care îşi încheie postarea cu versuri din poezia lui George Coşbuc, "Noi vrem pământ".

 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close