Antena 3 CNN Politică PNL discută înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia Guvernului. Nou nume-surpriză pentru scaunul de premier

PNL discută înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia Guvernului. Nou nume-surpriză pentru scaunul de premier

Liberalii au luat în discuție pentru prima dată posibilitatea de al înlocui pe Florin Cîțu din funcția de premier pentru a reface majoritatea cu USR-PLUS, potrivit unor surse Antena 3.

PNL discută înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia Guvernului. Nou nume-surpriză pentru scaunul de premier
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    07 Sep 2021   •   16:30

Variante de prim-ministru după data de 25 septembrie ar fi Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu.

"Abia după 25 septembrie ar fi de acord președintele României, dar și Partidul Național Liberal, să renunțe la Florin Cîțu. Asta pentru a păstra coaliția, ca Dan Barna să renunțe la demisii, la moțiunea de cenzură depusă zilele trecute alături de cei de la AUR.

Se pare că aceasta ar fi varianta pentru care l-a chemat președintele Klaus Iohannis la discuții pe Dan Barna. O variantă care rămâne de văzut dacă va rămâne în picioare. Urmează să spună și Dan Barna dacă acceptă această variantă sau dacă președintele României a găsit un alt numitor comun să-i convingă pe cei de la USR-PLUS să renunțe la aceste măsuri politice, demisiile și moțiunea de cenzură", a explicat reporterul Antena 3 Radu Tiliță.

Klaus Iohannis, prima reacție în cazul crizei politice: "Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluţii"

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că va găsi cea mai bună soluție pentru criza politică în care ne aflăm.

„Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România se respectă valorile democratice, Constituția țării și chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua“, a declarat, marți, președintele Iohannis.
PSD: ”Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu!”

”PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu.

O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România.

Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, transmit reprezentanții Partidului Social Democrat într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close