Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Va sesiza Curtea Constituțională

Florin Cîțu încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Va sesiza Curtea Constituțională

Antena 3 a prezentat date exclusive din ședința care se desfășoară, în acest moment, în interiorul Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Va sesiza Curtea Constituțională
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    08 Sep 2021   •   10:31

Update 10:50. Echipa lui Florin Cîțu încearcă cu toate forțele să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR - AUR. Premierul i-a anunțat pe colegii săi din PNL că va sesiza Curtea Constituțională privind un posibil conflict de natură Constituțională între Parlament și Guvern, în ceea ce privește nerespectarea pașilor constituționali în cazul inițierii și a demersul acestei moțiuni de cenzură. 

"Vreau să vedem dacă a încălcat statutul prin această convocare și după aceea vor fi sancțiuni. Nu am discutat nici înainte nici după, Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern și Parlamentul României.

Există dubii și în modul în care au fost depuse  A doua oară au revenit cu semnăturile, deci asta înseamnă acceptarea tacită că prima dată au fost semnături nelegale.  Vom sesiza CCR care trebuie să se pronunțe asupra respectării Constituției", a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței PNL. 

Până la această oră s-au adoptat mai multe rezoluții. Una dintre acestea este pentru cei care vor vota împotriva propriului guvern, care vor fi nevoiți să se supună sancțiunilor partidului. 

Totodată, în cadrul ședinței, s-a anunțat că nu se va face niciun fel de alianță de guvernare cu Partidul Social Democrat. 

Cele două rezoluții au fost adoptate la propunerea premierului care, de altfel, le-a și anunțat înainte de a intra în sediul PNL.

Florin Cîțu: ”Vom avea o revoluție astăzi! Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor!”

Premierul Florin Cîțu a declarat, la intrarea în sediul PNL, că astăzi va avea loc ”o revoluție” în interiorul Partidului Național Liberal și că cei care vor face demersuri împotriva propriului guvern, indiferent de funcția pe care o dețin, vor plăti.

”Astăzi am cerut un BPN pentru a avea câteva rezoluții. În primul rând o decizie ca toți parlamentarii PNL să susțină, prin toate demersurile, Guvernul PNL, ca niciun parlamentar al Partidului Național Liberal să nu facă vreun demers în Parlamentul României împotriva propriului guvern, indiferent de funcția pe care o are, fără scuze de constituționalitate și așa mai departe. Nu noi spunem ce e constituțional și ce nu e constituțional. 

Și în al treilea rând, o decizie clară că PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar! 

Vom avea o revoluție astăzi! Cine face demersuri împotriva propriului guvern dintre parlamentarii PNL bineînțeles că se va supune consecințelor din statut. Statutul PNL este foarte clar”, a declarat Florin Cîțu, la intrarea în sediul PNL. 

Acesta a anunțat că a trimis demisiile miniștrilor USR și propunerile pentru interimari la Palatul Cotroceni. Și, potrivit acestuia, singura soluție pentru continuarea coaliției este ”retragerea moțiunii”. 

”Retragerea semnăturii de pe moțiune și putem după aceea să discutăm în continuare”. 

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close