Antena 3 CNN Politică PNL, rămas fără baronul Morega: Deputatul şi-a dat demisia. Antonescu: Urma să fie destituit

PNL, rămas fără baronul Morega: Deputatul şi-a dat demisia. Antonescu: Urma să fie destituit

PNL, rămas fără baronul Morega: Deputatul şi-a dat demisia. Antonescu: Urma să fie destituit
Sursa foto: Dan Ilie Morega
03 Iun 2010   •   13:37

Deputatul Dan Ilie Morega şi-a anunţat, joi, demisia din PNL, acuzând conducerea de lipsă de strategie şi transformarea partidului în "vocea second-hand a Opoziţiei". El susţine că nu a făcut nicio înţelegere cu un alt partid şi că va activa momentan ca independent. El a susţinut că vor mai pleca şi alţi parlamentari din PNL. Fost preşedinte al organizaţiei PNL Gorj, Dan Ilie Morega s-a remarcat prin traseismul politic, afacerile sale controversate şi problemle în justiţie. În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că Morega şi-a dat demisia din partid pentru că urma să fie destituit, luni, din funcţia de lider la PNL Gorj pentru "serioase dezordini şi abuzuri". Totuşi, Antonescu a admis că deşi Morega a adus totdeauna un minus de imagine partidului, este o pierdere ca orice plecare.

Morega l-a criticat pe preşedintele PNL Crin Antonescu, susţinând că acesta a manifestat indiferenţă faţă de aleşi - parlamentari, primari, consilieri judeţeni. În opinia lui Morega, PNL era înainte prima voce a opoziţie, iar acum este o "voce second-hand".

"Demisionez astăzi din funcţia de preşedinte al PNL Gorj şi de membru al PNL şi rămân independent independent", a arătat Morega.

El a exclus înscrierea în orice partid, nu însă şi colaborarea cu alte grupuri parlamentare pentru proiectele de lege în interesul cetăţeanului. Totuşi, fostul liberal va vota moţiunea de cenzură a opoziţiei şi va rămâne un apropiat al parlamentarilor PNL.

"Nu am ce comentariu să fac. Era în curs pregătirea conferinţei judeţene. Acolo erau serioase dezordini şi abuzuri ale lui şi, în momentul în care noi am trimis o echipă de la secretariatul general şi au făcut raport pe chestia asta, am decis să amânăm organizarea conferinţei judeţene şi urma să numim o conducere interimară la PNL Gorj, chiar luni. Şi Morega ştiind chestia asta, că oricum va fi debarcat de la conducere, şi-a dat demisia. Eu ştiu foarte bine că luni practic urma ca un fel de destituire a lui, că el era preşedinte. În momentul în care era numit un Birou Teritorial interimar şi el era schimbat şi Biroul lui nu mai organiza conferinţa, el ştia că nu mai are şanse", a reacţionat Antonescu.

Crin Antonescu a menţionat că liderul PNL Gorj a fost totdeauna un minus de imagine pentru liberali, dar a precizat că, trecând peste toate lucrurile negative, Dan Ilie Morega a fost un om care a muncit nişte ani pentru partid şi este o pierdere ca orice plecare.

"Morega nu a avut niciodată o imagine prea bună, el a fost un minus de imagine totdeauna pentru PNL. Cu toate astea, e un om care a muncit nişte ani şi el din punct de vedere organizatoric şi pentru lucrul ăsta eu cred că nu trebuie trebuie să-l scăpăm din vedere. Orice plecare a cuiva e o pierdere, dar cred că pentru organizaţia Gorj e o şansă de dezvoltare pe care el a blocat-o", a conchis liderul PNL.

Morega este cunoscut ca un traseist politic prin excelenţă. S-a perindat prin PDSR, ApR, PSD, PNL Câmpeanu, PRM, PNL. Ca funcţii în stat, Morega a fost directorul FPS din anul 1992, prefectul judeţului Gorj în 1996, inspector guvernamental pentru judeţul Mehedinţi din 2000 şi subprefect al judeţului Gorj din anul 2005.

A avut o serie de probleme şi cu justiţia. A fost trimis în judecată de DNA în dosarul denumit ?Bani pentru partid?, în care era judecat pentru obţinerea de foloase necuvenite şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul. Conform rechizitoriului, Morega a pretins mai multor şefi de instituţii să cotizeze pentru campania electorală a PNL.

Morega mai era urmărit penal în alte două dosare: pentru dare de mită către ministrul Muncii, Paul Păcuraru şi acordarea unor contracte în minerit firmei fiului ministrului Păcuraru pentru numirea unui inspector-şef preferat la Inspecţia Muncii Gorj.

Pe linie de partid, Morega s-a tot contrat cu fostul prim-vicepreşedinte PNL Ludovic Orban, aşa cum în trecut nu a ezitat să se ia la harţă cu fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL demisie Antonescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close