Antena 3 CNN Politică PNL schimbă foaia în negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă

PNL schimbă foaia în negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă

Printre liderii liberali se discută tot mai mult despre o flexibilizare a mandatului de negociere acordat premierului desemnat.

PNL schimbă foaia în negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    27 Oct 2021   •   11:52

O ședință PNL pentru flexibilizarea mandatului ar fi trebuit să aibă loc chiar în această după amiază, însă, până în acest moment, aceasta nu a fost convocată. 

Surse politice spun că, dacă nu va avea loc astăzi, această ședință va urma să fie convocată cel târziu mâine dimineață. 

Flexibilizarea mandatului înseamnă că premierul desemnat va urma să poarte negocieri cu celelalte formațiuni politice în vederea susținerii guvernului.

Până în acest moment, au existat mai multe decizii în Biroul Politic Național al PNL, potrivit cărora liberalii să nu negocieze cu social democrații și să nu formeze un executiv cu aceștia. Cu toate acestea, au fost negocieri și vor mai fi și zilele următoare.

O altă decizie a PNL este aceea să nu negocieze cu cei din USR, dacă aceștia au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Aceste discuții vor urma să fie rediscutate într-o ședință de Birou Politic Național, în care să se aprobe și această flexibilizare a mandatului lui Nicolae Ciucă

Întâlnire de taină între liderii PSD și liderii PNL. Social democrații au cerut jumătate din ministere. Răspunsul lui Florin Cîțu

Liberalii și social democrații s-au întâlnit ca să negocieze susținerea Guvernului Ciucă

Potrivit surselor Antena 3, PSD a cerut jumătate dintre ministere, dar Florin Cîțu a refuzat să accepte intrarea social democraților la guvernare. 

Social-democrații au mers pentru a doua oară în fața liberalilor și au cerut să intre la guvernare alături de PNL, chiar într-un guvern condus de liberalul Nicolae Ciucă, Aceștia au cerut jumătate din ministere, unul dintre acestea fiind neapărat unul avizator, precum Ministerul Finanțelor Publice sau Ministerul Justiției. 

Totodată, fie Ministerul Justiției, fie Ministerul Apărării, Fondurile Europene și Sănătatea au fost solicitările celor din PSD.

Însă reprezentanții PNL, în special liderul Florin Cîțu, spun sursele participante, pentru că el ar fi vorbit mult mai mult în cadrul ședinței decât premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se opune ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare alături de Partidul Național Liberal. 

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Florin Cîțu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close