Antena 3 CNN Politică PNL şi PSD vor negocia principiile programului de guvernare. Reducerea fiscalităţii, principala componentă

PNL şi PSD vor negocia principiile programului de guvernare. Reducerea fiscalităţii, principala componentă

PNL şi PSD vor negocia principiile programului de guvernare. Reducerea fiscalităţii, principala componentă
Sursa foto: Guvern
25 Noi 2009   •   14:06

Principiile care vor sta la baza viitorului program de guvernare vor fi negociate începând de astăzi de reprezentanţii PSD şi PNL. În acordul politic încheiat şi semnat deja miercuri de liderii celor două partide sunt stabilite opt principii care vor sta la baza guvernării comune, respectiv: reducerea fiscalităţii ca motor al dezvoltării economiei, o guvernare în folosul tuturor românilor printr-o distribuire echitabilă a resurselor rezultate în urma dezvoltării economice, transparenţă şi eficienţă în cheltuirea banului public, respectarea efectivă a drepturilor şi libertăţilor individuale (dreptul la iniţiativă economică, sănătate, educaţie, protecţie socială, mediu sănătos), respectarea prevederilor cuprinse în pactul pentru justiţie, descentralizarea şi depolitizarea administraţiei publice, sprijinirea categoriilor sociale defavorizate - tinerelor familii, pensionarilor şi a celor cu venituri mici, modernizarea agriculturii şi a statului românesc.
Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, desemnat de liberali să se ocupe de negocierea programului de guvernare, a declarat că se va întâlni, în cursul acestei după-amiezi, cu liderul PSD Constantin Niţă pentru a stabili principiile programului comun de guvernare.
"Astăzi la ora 16,00 mă voi întâlni cu domnul Constantin Niţă, pentru a discuta şi a stabili principiile programului de guvernare", a spus Relu Fenechiu.

Prin documentul încheiat miercuri între PNL şi PSD, intitulat "Acord pentru ieşirea României din criză", social-democraţii şi liberalii îşi propun ca obiective scoaterea României din criza economică, politică şi morală; refacerea solidarităţii şi încrederii între români; asigurarea unei guvernări care să determine o dezvoltare echilibrată a României; refacerea prestigiului internaţional al României şi promovarea unei politici externe în beneficiul românilor; reluarea dialogului şi cooperării între puterile statului, între Guvern şi partenerii sociali.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Varujan Vosgania, cota unică, menţinerea predictibilităţii fiscale şi legislative, scăderea impozitelor, priorităţile bugetare precum infrstrauctura, educaţia sănătatea, agricultura vor face parte din ?setul de principii care va fi convenit şi anunţat în câteva zile şi care va sta la baza viitorului program de guvernare?.

Prim-vicepreşedintele PNL , Ludovic Orban a ţinut să sublinieze, la rândul său, că în prezent nu se pune problema împărţirii ministerelor din viitorul guvern între PSD şi PNL.

?Nu avem absolut nici o discuţie legată de portofolii. Îl aşteptăm pe domnul Iohannis şi împreună vom lucra la programul şi formula de guvernare. Credem că în momentul de faţă, lucrurile cele mai importante pentru România sunt pregătirea acelor măsuri care să o readucă la normalitate? a susţinut Orban.

În ceea ce priveşte UDMR, liderul liberal a explicat că se vor consulta cu acestă formaţiune pe tema conţinutului viitorului program de guvernare după data de 6 decembrie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close