Antena 3 CNN Politică Pompierii români, sărbătoriți și felicitați de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: "Cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă pun în primejdie viaţa"

Pompierii români, sărbătoriți și felicitați de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: "Cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă pun în primejdie viaţa"

Cu ocazia Zilei Pompierilor, luni, la Palatul Cotroceni a fost organizată o ceremonie în cadrul căreia Klaus Iohannis a decorat drapelul de luptă al IGSU şi pe comandanţii echipelor de intervenţie care au acţionat la incendiile din Grecia - colonelul Valentin Florin Pop şi locotenent-colonelul Alexandru-Adrian Csilik Alexandru.

Pompierii români, sărbătoriți și felicitați de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: "Cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă pun în primejdie viaţa"
de Mia Lungu    |    13 Sep 2021   •   20:05

Șeful statului a conferit, de Ziua Pompierilor, și drapelele de luptă pentru 11 unităţi militare de pompieri.

"Mă bucur să celebrăm împreună Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată dumneavoastră celor care, cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă pun în primejdie viaţa pentru a-i proteja şi salva pe ceilalţi.

Contribuţia dumneavoastră la siguranţa românilor a fost importantă în multe momente dificile de-a lungul istoriei. Prezentul aduce însă o serie de provocări noi, specifice şi este responsabilitatea noastră să găsim soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca dumneavoastră este cu fiecare an mai puternic legată de amplificarea fenomenului încălzirii globale, care afectează toate regiunile lumii.

În unele zone, fenomenele meteorologice extreme şi precipitaţiile sunt tot mai frecvente, în timp ce alte zone se confruntă cu valuri de căldură extremă şi secetă", a afirmat şeful statului.

"Vă felicit pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut şi apreciat nu doar de cetăţenii români, ci şi de Grecia şi de comunitatea internaţională"

"Dincolo de participarea la mecanismele internaţionale de sprijin reciproc în caz de dezastre naturale, această misiune a pompierilor noştri a reprezentat şi un gest de compasiune şi sprijin pentru poporul grec. Vă felicit, aşadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut şi apreciat nu doar de cetăţenii români, ci şi de Grecia şi de comunitatea internaţională", a spus şeful statului.

"Misiunile de transport de persoane, probe sau echipamente de protecţie, de prim-ajutor acordat persoanelor potenţial infectate, de decontaminare, monitorizare şi informare preventivă a populaţiei au fost de un real ajutor în ultimul an şi jumătate.

Prin întreaga dumneavoastră activitate, contribuiţi în mod cert la creşterea gradului de încredere a cetăţenilor în instituţiile şi autorităţile statului care au ca obiectiv principal asigurarea securităţii populaţiei", a afirmat Iohannis.

"Creşterea operativităţii sistemelor naţionale de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză, interne şi externe, militare sau de natură civilă, a mecanismelor de cooperare interinstituţională, va permite României să fie mai bine pregătită în a depăşi cu bine orice potenţiale crize cu care ne-am putea confrunta în viitor", a completat Klaus Iohannis.

"Realizarea cea mai importantă a fost să inspire poporului elen credinţa că nu sunt singuri, ca sunt sprijiniţi concret şi real, că solidaritate există"

"Misiunile executate în Grecia au fost primele misiuni internaţionale ale României pe care şi le-a asumat pentru stingerea incendiilor de pădure ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. Au fost misiuni dificile în care am fost provocaţi să investim toate roadele experienţei şi expertizei noastre profesionale.

Pe tot parcursul misiunilor, disciplina, tenacitatea, spiritul de echipă, tehnica din dotare au reprezentat legătura dintre efectivele noastre şi realizări. Dar, dincolo de stingerea incendiilor, cred că realizarea cea mai importantă a fost să inspire poporului elen credinţa că nu sunt singuri, ca sunt sprijiniţi concret şi real, că solidaritate există", a declarat Pop.

La finalul ceremoniei, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, ministrul de Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, preşedintele Iohannis a vizitat o expoziţie de tehnică folosită de către pompieri pe timpul intervenţiilor. 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close