Antena 3 CNN Politică Ponta, după ce secretarul de stat din Agricultură a vorbit de reducerea TVA la carne: S-a grăbit

Ponta, după ce secretarul de stat din Agricultură a vorbit de reducerea TVA la carne: S-a grăbit

Ponta, după ce secretarul de stat din Agricultură a vorbit de reducerea TVA la carne: S-a grăbit
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   13:22

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că secretarul de stat din Ministerul Agriculturii care a anunţat cu o zi în urmă posibila scădere a TVA la carne "s-a grăbit".

 
"Nu s-a sfătuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultură, când a vorbit de TVA la carne şi cred că a greşit. Cred că întâi trebuie să spunem noi şi pe urmă să anunţe el, dar era aşa, mai entuziast, probabil se întâlnea cu producătorii de carne", a spus, joi, şeful Guvernului.
 
Ponta a spus că se doreşte scăderea taxei pe valoarea adăugată şi la alte produse alimentare, după pâine, dar nu putem spune exact la ce alimente.

Miercuri, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi în sectorul cărnii, unde evaziunea a crescut de la majorarea taxei la 24%.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux. 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Achim Irimescu TVA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close