"Vreau să lămurim foarte clar, că a fost o mică neînţelegere. Noi am discutat şi am prezentat toate măsurile cu FMI. E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin întotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI", a spus Ponta.
Întrebat dacă susţine, astfel, că liderul liberal Crin Antonescu nu a înţeles despre ce e vorba, având în vedere că măsurile prezentate erau "tehnice", Ponta a răspuns: "Am avut multe subiecte duminică seară. A fost, evident, ce facem cu acciza, ce facem cu creditele, ce facem cu cele 20 de locuri nou create, ce stabilim. Într-un fel, diminică seară noi am cerut un mandat politic pentru discuţia cu cei de la FMI şi evident că discuţiile au fost tot timpul alături de miniştri liberali".
El a precizat că în cazul reeşalonării creditelor nu trebuie să decidă PNL.
"Aici nu trebuie să decidă PNL. Aici trebuie să discute USL care e poziţia Guvernului, care e sprijinul pentru Guvern în negocierile cu FMI şi aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat duminică seară, după şedinţa CSAT", a susţinut Ponta.
Ponta a precizat, răspunzând unei întrebări, că Antonescu a fost de faţă duminică seară când, în cadrul USL, s-a prezentat măsura reeşalonării creditelor.
"Nu a fost nicio discuţie în care domnul Antonescu să nu fie de faţă. Nu ştiu cum să vă răspund", a spus Ponta, care a menţionat că Antonescu a fost la şedinţa USL de duminică seară.
"A fost. Duninică seara am prezentat mandatul de negociere cu FMI, CE şi luni am avut negocierea, după care miercuri în şedinţa de Guvern. Repet, am fost toţi acolo", a subliniat Ponta.
El a arătat că e posibil ca din prezentarea tehnică să nu se fi reţinut "detaliile". "Poate că din prezentarea tehnică nu s-au reţinut detaliile tehnice. Dar noi am cerut mandat cum cerem de fiecare dată", a spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a spus că s-a discutat acest subiect săptămâna trecută, după şedinţa CSA şi că toată lumea ar fi fost de acord.De cealaltă parte, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis susţin că nu s-a discutat subiectul creditelor nici la PNL, nici în USL.
Guvernul estimează că această schemă de reduceri fiscale pentru populaţia cu venituri sub medie şi credite bancare ar putea duce la reeşalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar băncile ar putea reduce ratele la credite cu până la 4 miliarde de lei în 2014.